Inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes

| Tema: Parcs

Més de 250 persones participen a la festa al parc del Canal de la Infanta

El passat diumenge 25 de novembre va tenir lloc la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà. Durant la jornada, que va ser participativa, es van finalitzar les tasques de plantació i preparació de l'hotel d'insectes que van començar en una altra activitat, el dia 21 de novembre, 50 alumnes de l'escola Suris de Cornellà. En total, es van plantar al voltant de 158 exemplars de plantes aromàtiques, nectaríferes, de bosc i de prat en tot el jardí.

L'activitat que es va realitzar durant la festa d'inauguració, va comptar amb l'assistència de més de 250 persones, entre ells membres de l'esplai Fontsanta i residents de la Residència per a gent gran Domus VI Sant Jordi, tots dos a tocar del parc.

Aquest acte festiu, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Cornellà, també oferia d'altres propostes, com les activitats de la Jugatecambiental del parc del Canal de la Infanta, l'exposició "Respira, ets a Cornellà Natura", el puzzle gegant "Els arbres de Cornellà i els tallers de flor en flor. La seducció natural", un taller de construcció de petits hotels per als balcons i jardins i un altre de maquillatge i caretes d'insectes.

El nou jardí estrena també una nova senyalització informativa en forma de faristol que explica la biodiversitat d'aquests espais i que serveix de guia als visitants per fer una descoberta dels insectes que hi viuen.

Amb el del parc del Canal de la Infanta, ja són 5 els jardins de papallones dels parcs metropolitans. Estan dissenyats per afavorir la presència de papallones i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, compleixen funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues, i són indicadors d'una bona salut ambiental. Aquests espais es complementen amb els hotels d'insectes, estructures que donen refugi tot l'any a insectes, aràcnids, rèptils i algun petit mamífer.

Els jardins de papallones són també espais educatius i participatius, en els que les escoles i els participants a la Jugatecambiental hi poden realitzar tasques de manteniment (de l'hort, reposició de plantes...) o activitats de seguiment de presència d'insectes, entre altres propostes. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental d'aquest parc s'ubica a prop dels jocs infantils. Es fan activitats i jocs sobre l'aigua, el nostre entorn natural, consum responsable, estalvi energètic, residus... Aquesta Jugatecambiental és un complement perfecte per aquest parc obert i assolellat que disposa de parterres de prat verd, fileres de plàtans i grups de washingtònies de grans dimensions. A més, entre els camins, diversos bancs conviden al repòs.

  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espais participatius
    Descripció:
    El jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, saber com es relacionen i quina importància tenen per al nostre entorn. S'ha dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat, amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

    Hotel d'insectes L'hotel d'insectes dona refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, però sobretot és un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces, que serveixen perquè hi hivernin insectes molt beneficiosos per a l'agricultura, com les marietes i crisopes, els escarabats o les tisoretes. És, doncs, un ecosistema ple d'éssers vius on descobrir cada dia noves espècies.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès ambiental
    Descripció:
    El jardí de les papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, saber com es relacionen i quina importància tenen per al nostre entorn. S'ha dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat, amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

    Hotel d'insectes
    L'hotel d'insectes dona refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, però sobretot és un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces, que serveixen perquè hi hivernin insectes molt beneficiosos per a l'agricultura, com les marietes i crisopes, els escarabats o les tisoretes. És, doncs, un ecosistema ple d'éssers vius on descobrir cada dia noves espècies.
Equipaments relacionats
On
Marker
Ctra. de Sant Joan Despí s/n, 08940, Cornellà de Llobregat