Inauguració del 14è cicle d'activitats

| Tema: Educació ambiental, Parcs, Platges, Rius

Es presenta el programa d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

Prop de 2.600 persones de totes les edats van participar, diumenge 19 de gener, en la inauguració del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans al Museu de Ciències Naturals, que organitza, juntament amb l'AMB, aquesta programació d'activitats gratuïtes.

L'acte va consistir en una jornada de portes obertes que oferia la visita a l'exposició permanent del Museu "Planeta Vida", a la nova exposició temporal "Micos" i la visita al Niu de Ciència, un dels espais del museu. També es va oferir l'espectacle infantil Jojó, de la Cia Ytuquepintas; un espectacle visual que parla sobre la situació actual dels orangutans i altres espècies que es troben amenaçades per la destrucció dels seus hàbitats, explicat amb la tècnica de l'art de sorra i que va ser molt ben valorat pels assistents.

Tots els participants es van emportar el calendari de la programació del nou cicle, que inclou 70 activitats per als caps de setmana fins al novembre del 2020, adreçades a públic de totes les edats, que destaquen els valors ecològics, històrics, etc. dels parcs, les platges i els rius metropolitans.

Novetats i activitats consolidades

En la programació s'inclouen activitats ja consolidades com la tradicional observació astronòmica des del parc dels Pinetons de Ripollet, l'snorkel a la platja de Sant Adrià de Besòs, o les observacions d'ocells als parcs metropolitans, entre d'altres. Es presenten també algunes novetats com "Un concert ben natural", una activitat de descoberta dels amfibis del llac de Can Zam o "Tupinamburga, la remeiera", un conte que ens explica els jardins de remeieres dels parcs metropolitans.

Una altra de les novetats d'aquest cicle és la introducció de nous parcs incorporats recentment a la xarxa de parcs metropolitans, com el parc de l'Ermita de Castellbisbal o el de la Costeta de Begues. També s'inclouen activitats que presenten noves publicacions, com l'itinerari botànic del parc de Can Buxeres de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquesta programació compta amb la col·laboració d'una trentena d'ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona i d'institucions que aporten expertesa a les activitats que hi organitzen, com el Laboratori de la Platja de l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Català d'Ornitologia, el CRAM, la Societat Catalana d'Herpetologia, el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, el Museu Palau Mercader o DEPANA, entre d'altres.

En el 14è cicle, s'hi inclouen també activitats que pertanyen a d'altres programes metropolitans, com el programa d'educació ambiental Compartim un Futur, les Jugatecambientals, el Bioblitz Metropolità o l'Acció Platges Met.

Un dels objectius d'aquestes activitats és també donar suport i visibilitat a algunes de les accions que són part de la gestió integral dels parcs i les platges metropolitans. En aquesta línia s'han programat activitats relacionades amb el Pla de millora de la biodiversitat, alguna activitat relacionada amb la tinença responsable d'animals domèstics o bé la participació en la construcció de nous espais, com el jardí de remeieres del parc de Can Lluc.

Aquesta edició també comptarà amb els tradicionals actes festius com el "Planta't al Botànic" i les festes del medi ambient del sector Besòs al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet i del sector Llobregat al parc del Pi Gros de Sant Vicenç dels Horts.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Publicacions relacionades
On
Marker
Museu de Ciències Naturals de Barcelona Plaza Leonardo da Vinci, 4, 08019, Barcelona