Inauguració de la pista Marcel·lí Moragas

| Tema: Infraestructures

Gavà estrena nou equipament esportiu destinat a l'ús compartit

El passat divendres 15 de juny es va inaugurar a Gavà la nova pista Marcel·lí Moragas. Es tracta d'un nou equipament esportiu que beneficiarà l'escola Marcel·lí Moragas, els barris de l'entorn i el conjunt del municipi. Aquest projecte és una de les inversions més importants d'aquest mandat amb una dotació de 2 milions d'euros finançats per l'AMB.

La nova pista és semicoberta i està pensada com una instal·lació d'ús compartit. Té l'objectiu de donar cabuda a pràctiques esportives que es fan als altres dos pavellons municipals ja existents, de manera que la nova pista ajudarà a descongestionar-los. A més, s'aprofitarà el nou equipament per a la competició regular dels Jocs Esportius Escolars de Gavà, i es complirà, així, una vella reivindicació d'aquest col·lectiu que permet la iniciació en la pràctica esportiva als escolars del municipi.

L'escola Marcel·lí Moragas utilitzarà la pista i els vestuaris en exclusiva durant l'horari escolar. Per al centre representa una millora en les seves instal·lacions i permetrà incrementar la qualitat de les activitats del projecte educatiu del centre.

Característiques de la nova pista

L'actuació ha consistit a cobrir la pista més propera al carrer Pep Ventura i ampliar-ne les dimensions perquè sigui reglamentària. També s'ha dotat de vestidors, serveis, magatzems i farmaciola.

La pista coberta, amb les grades, té una superfície de 1.368 m2. Les obres han consistit a abaixar les cobertes de manera que pels dos laterals quedi molt resguardada. En un dels laterals hi ha les grades i en l'altre, una tanca d'uns 2 m d'alçària. En un dels fons, d'on bufa el vent, hi ha una coberta transparent a la part superior i una cortina extensible a la part inferior per minimitzar aquest efecte. En l'altre fons es troben els vestuaris que també evitaran en part l'efecte climatològic. D'altra banda, es destinen 478 m2 a vestidors i serveis annexos. La instal·lació disposa dels corresponents marcadors, megafonia i il·luminació necessària per tal de poder desenvolupar partits de diverses competicions en diferents horaris.

D'altra banda, s'han canviat les graderies i s'ha col·locat una tanca per permet independitzar l'ús esportiu i l'escolar si es desitja. També s'ha millorat l'estat d'una segona pista, que queda descoberta, que serà zona d'esbarjo per a l'escola o un espai d'escalfament durant les activitats esportives.

Enllaços relacionats
On
Marker
Col·legi Públic Marcel·lí Moragas Gavà