Housing in The City We Need

| Tema: Habitatge

Nacions Unides busca a Barcelona solucions per a l'habitatge a escala mundial

L'AMB ha organitzat els dies 16 i 17 de novembre la trobada internacional Housing in The City We Need, amb un centenar d'experts sobre habitatge, de 23 països d'arreu del món, que han debatut sobre solucions per a l'habitatge.

L'AMB ha presentat les tres línies de treball per a aquest mandat: la rehabilitació extensiva del parc d'habitatges, el partenariat público-privat per a la formació de patrimonis públics d'habitatges de lloguer social i la promoció d'habitatges de protecció en règim de propietat.

"En aquests moments ja estem definint els projectes i els compromisos d'inversió que desenvoluparem els propers anys, amb l'horitzó de 2018 i l'objectiu d'oferir recursos per a intervencions de rehabilitació de 10.000 habitatges i promoure 1.500 nous habitatges de lloguer social", ha detallat el vicepresident de l'IMPSOL, Jordi San José.

La trobada Housing in The City We Need s'emmarca sota el paraigües de l'Urban Thinker Campus (UTC), una sèrie de workshops liderats per Habitat III de les Nacions Unides que se celebren amb els mateixos criteris i estructures a set ciutats de tot el món amb l'objectiu d'organitzar les bases de la tercera Conferència de las Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible d'Habitat III, congrés mundial que se celebrarà a Quito (Equador) l'octubre del 2016.

Les conclusions de les jornades tindran lloc el dimecres 18 de novembre, en el context de l'Smart City Expo World Congress. Posteriorment, l'AMB recollirà i estudiarà aquestes conclusions amb molt d'interès per veure de quina manera pot incorporar-les a les seves polítiques.

Documents relacionats