Hort medicinal a la Molinada

| Tema: Parcs

Recull 11 espècies de plantes medicinals diferents

Imatge dels participants a la plantada popular

El passat 23 de setembre es va dur a terme la plantada popular del nou hort medicinal del parc de la Molinada. L'activitat formava part de la programació de la Jugatecambiental i del 12è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans. Va comptar amb l'assistència de prop d'un centenar de persones, moltes d'elles, participants de la bicicletada popular organitzada per l'Ajuntament de Pallejà, que tenia com a cloenda aquesta proposta.

Aquest nou espai del parc ha estat construït per l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament i es troba al costat de la zona dels tarongers. L'hort recorda el passat agrícola del municipi i recull una mostra d'onze espècies diferents de plantes que han tingut diferents usos medicinals com la sàlvia, la marialluïsa, el poliol o la valeriana.

L'hort medicinal serà una zona on es fa activitats educatives i participatives de la Jugatecambiental o activitats adreçades a escoles que, per exemple, podran fer activitats de manteniment o de seguiment d'insectes. També contribuirà a millorar la biodiversitat del parc, afavorirà la presència de pol·linitzadors, entre molts altres beneficis.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental del parc de la Molinada és un espai d'educació ambiental que ofereix un munt d'activitats per gaudir en família. A través del joc i la diversió, els infants i els adults podran conèixer els valors ambientals del parc, així com d'altres espais singulars de Pallejà (l'entorn fluvial del Llobregat, la font de les Rovires o l'ecosistema de les Planes). Compta amb un espai de joc lliure, a més d'una activitat dirigida diferent cada setmana, relacionada amb la sostenibilitat: gestió de residus, consum responsable, tinença d'animals, consum d'aigua, fauna i flora del parc, alimentació saludable, civisme, energia i canvi climàtic, qualitat de l'aire, i un llarg etcètera. Tot plegat, per donar a conèixer els valors ambientals, socials i culturals dels parcs metropolitans i dels municipis.

Equipaments relacionats
On
Marker
Parc de la Molinada Pallejà