Fòrum EFUF 2017

| Tema: Infraestructures

L'AMB, seu europea del principal fòrum sobre boscos urbans

El Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans (EFUF) celebra aquest any el 20è aniversari a la metròpolis de Barcelona. Es tracta d'un congrés obert a investigadors i professionals de l'àmbit internacional interessats a reflexionar sobre les vores del bosc urbà com a espais d'oportunitat per connectar i vertebrar el territori. Aquesta edició ha estat promoguda per l'AMB i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.


Entre el 30 de maig i el 2 de juny, la cita ha aplegat més de 150 experts, entre els quals hi ha arquitectes, urbanistes, ambientòlegs i professionals provinents de 19 països d'arreu del món.

Ramon Torra, gerent de l'AMB, ha destacat en la benvinguda als assistents que "la metròpolis de Barcelona és un espai en què els boscos urbans i la infraestructura verda prenen molta importància. Cal que els ciutadans s'adonin que, tot i que pugui no semblar-ho, més del 50% dels espais del territori metropolità són verds, o si més no lliures o amb algun grau de protecció. Aquest fet ja és un símbol d'identitat de la nostra ciutat de ciutats".

En aquest sentit, la Barcelona metropolitana disposa d'una infraestructura verda d'una gran riquesa ambiental i social formada per més de 60 hàbitats diferents i on viuen més de 5.300 espècies, repartides en diferents tipologies d'espais: els rius (Llobregat i Besòs), el sistema de parcs naturals (Collserola, Garraf i serra de Marina), 32 km de platges metropolitanes, la xarxa de parcs metropolitans, els parcs urbans, i altres verds integrats a la ciutat com els carrers, les places, els balcons o les cobertes enjardinades.

Al llarg de les nombroses ponències del congrés, s'han abordat temes com la connectivitat ecològica, la compatibilitat dels serveis ecosistèmics, la biodiversitat i les pertorbacions, i també temes com el vessant social de la gestió forestal o la planificació de les vores amb relació a la nova cultura del lleure.

Web de l'EFUF 2017

Documents relacionats