Finalitza la temporada d'activitats als parcs i platges

| Tema: Parcs, Platges

Prop de 44.000 persones hi han participat

Imatge d'una de les activitats de la Jugatecambiental

El darrer cap de setmana de novembre va finalitzar la temporada d'activitats a les Jugatecambientals i el 12è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans amb una valoració sobre l'assistència molt positiva, ja que es calcula que un total de 43.600 persones han assistit a les diferents propostes arreu de tot el territori metropolità.

Un total de 39 Jugatecambientals, 35 als parcs i 4 a les platges, han donat servei als usuaris des de febrer fins a novembre de 2018. S'han programat al voltant de 950 activitats que han tractat temàtiques relacionades amb el coneixement dels valors de parcs i platges i la sostenibilitat en general i, també, s'han sumat a altres iniciatives com el Bioblitz metropolità, el dia del medi ambient, la setmana de la mobilitat o la setmana de la reducció de residus. En total han assistit 34.586 persones, tot i que, cal tenir en compte que, a causa de les condicions meteorològiques s'han anul·lat més de 150 sessions.

Pel que fa al 12è cicle d'activitats que es realitza des de 2011 en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, han estat 65 les activitats programades amb un total de participació de 4.311 persones. El cicle comprèn activitats molt diverses, adreçades a públic de totes les edats com, per exemple, la descoberta del litoral metropolità navegant en una embarcació antiga anomenada quetx o camins d'aigua, un itinerari guiat pel parc de la Fontsanta a Sant Joan Despí que descobria el seu patrimoni històric relacionat amb la gestió de l'aigua.

També han tingut lloc activitats participatives en les quals els assistents han participat en la millora dels espais. La construcció d'un jardí de papallones i un hotel d'insectes al parc de la Torre-roja de Viladecans o al parc del Canal de la Infanta de Cornellà de Llobregat, la plantació de rosers al roserar del parc de Torreblanca a Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, o Acció platges Met, la jornada d'acció conjunta a les platges metropolitanes, en són alguns exemples.

Dins del cicle d'activitats també s'inclouen les edicions de tardor i primavera del Planta't, la jornada de portes obertes del Jardí Botànic de Barcelona, que van aplegar a 4.800 persones.

Tots dos programes han estat organitzats conjuntament amb els ajuntaments metropolitans i han tingut com a objectiu donar a conèixer els valors socioambientals d'aquests espais amb dinàmiques participatives i engrescadores adreçades a tota mena de públic. Aquest tipus d'activitats promouen una relació de bona convivència i pertinença entre els ciutadans i els parcs i les platges, afavoreixen el seu coneixement i un ús més respectuós d'aquests espais. 

Documents relacionats