Festa de les roses

| Tema: Biodiversitat, Parcs

Més de 300 persones es van aplegar al roserar del parc de Torreblanca

Es van plantar uns 100 exemplars de rosers en la tradicional festa de les roses organitzada des dels anys 93-94 per l'Associació dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l'AMB amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat.


En aquesta ocasió van ser més de 300 persones les que es van aplegar al roserar del parc de Torreblanca per participar en el programa que s'oferia: una botifarrada popular, el taller de plantació i poda de rosers, un concurs de dibuix sobre les roses i finalment un itinerari guiat per un tècnic de l'AMB per conèixer els valors del parc de Torreblanca en el qual van participar una trentena de persones.

Les varietats plantades van ser la Charme, Joaquim Mir, Diputació de Tarragona, Coral Fiesta i Golden Moss una varietat de color blanc groguenc molt curiosa que presenta un aspecte molsós a la poncella. Varietats que arribaran al seu màxim esplendor al mes de maig, moment recomanat per visitar el roserar, que compta amb més 600 exemplars de 45 varietats diferents.

Reformar el roserar

Fa un parell d'anys l'AMB va portar a terme la reforma del roserar per tal de millorar-ne l'accés i facilitar el conreu dels diferents exemplars, organitzant les parcel·les amb platabandes on es planten fileres de 26 rosers, que pertanyen a les col·leccions dels socis de l'Associació, constituïda al 2003, que són els encarregats del seu manteniment.  Aquesta reforma es va acompanyar de la instal·lació de noves àrees d'estada.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    2005
    Superfície:
    95.938,68 m2
On
Marker
Roserar del parc de Torreblanca Sant Feliu de Llobregat