Èxit del primer Bioblitz metropolità

| Tema: Biodiversitat

Més de 1.200 persones van fer més de 1.000 observacions de fauna i flora

El diumenge 20 de maig es va celebrar el primer Bioblitz metropolità a la xarxa de parcs i a les platges amb un gran èxit de participació. Més de 1.200 persones van realitzar més de 1.000 observacions, 839 de fauna i 165 de flora, de les quals, més de 400 són espècies protegides.

El Bioblitz s'enmmarca dins la celebració del dia mundial de la biodiversitat que va tenir lloc el 22 de maig i va ser el primer cop que una mateixa activitat es va fer simultàniament a les 35 Jugatecambientals. Tot i això, els censos d'espècies es van adaptar a les particularitats de cada espai natural. Per exemple, al parc del Litoral es va fer un cens de flora i fauna a la desembocadura del riu Besòs, mentre que en altres parcs es van dur a terme activitats d'observació d'ocells o d'invertebrats.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té com a objectiu principal fer recompte d'espècies i tenir una radiografia de la biodiversitat en el territori. Acosta als ciutadans el treball de camp dels científics i els fa directament partícips de la recerca d'informació i coneixement que després pot ser molt útil per a futures investigacions. 

En aquest sentit, totes les dades obtingudes durant aquesta jornada s'han bolcat a les plataformes Ornitho i Ocells del Jardí de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també han quedat recollides al web de l'AMB a través del visor de fauna.

El Bioblitz, present a les xarxes socials

Les etiquetes #BioblitzAMB, #BioblitzMetropolità, #CiènciaCiutadana i #JugatecambientalAMB i el perfil @JugatecaAMB han aconseguit crear una comunitat digital d'aquestes 1.200 persones apassionades per la biodiversitat, de tal manera que tothom ha pogut seguir quines espècies s'anaven trobant a cada parc en temps real. 

Documents relacionats