Èxit de participació al jardí de papallones

| Tema: Parcs

Més de 250 persones assisteixen a la inauguració del nou espai del parc del Turonet

El passat diumenge 26 de març es va inaugurar el nou jardí de papallones del parc del Turonet amb un gran èxit d'assistència. Més de 250 persones van col·laborar en la plantació de prop de 800 plantes que ompliran el nou jardí de papallones.



El nou espai, construït per l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, està dissenyat per afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, i que són indicadors d'una bona salut ambiental. El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de bosc, nectaríferes, aquàtiques, de prat i d'horta) i una bassa, que proporcionen una gran diversitat d'olors i colors, així com diferents ritmes de floració. Tot plegat el converteix en un refugi per a diferents espècies d'insectes que compleixen importants funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues.

També s'hi ha instal·lat un hotel d'insectes. Es tracta d'una estructura que pot donar refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i algun petit mamífer. Per a ells és un lloc càlid on poden trobar materials que els faciliten l'estada durant l'hivern com, per exemple, troncs foradats, pedres, branquillons, fulles, testos o escorces, entre d'altres.

El jardí de papallones servirà com a espai educatiu i participatiu, on les escoles i els participants de la Jugatecambiental hi podran fer tant activitats de manteniment del jardí (tasques de l'hort, reposició de plantes...), com activitats de seguiment de la presència d'insectes, entre altres propostes educatives que s'oferiran.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.

Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Cerdanyola del Vallès
    Inauguració:
    1995
    Superfície:
    106.231 m2
On
Marker
Parc del Turonet Cerdanyola del Vallès