Èxit de participació a les activitats

| Tema: Parcs, Platges

Més de 30.000 persones participen en 1.000 activitats als parcs i platges metropolitans

Durant l'any 2021, 33.000 persones de totes les edats han participat a les diverses activitats de les sessions de les Jugatecambientals i del cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans. Tots dos projectes s'organitzen conjuntament amb els ajuntaments dels municipis.

És un xifra molt satisfactòria tenint en compte les restriccions d'aforament i les mesures de prevenció de contagis de covid, sobretot durant la primavera.

Les Jugatecambientals

Un total de 42 Jugatecambientals, 38 als parcs i 4 a les platges, han donat servei als usuaris des del mes de març i fins a finals de novembre d'enguany. Sempre seguint les restriccions i indicacions de les autoritats sanitàries.

S'han programat al voltant de 1.000 activitats sobre els valors dels parcs i les platges i sobre la sostenibilitat en general. També han tingut lloc iniciatives de ciència ciutadana, com el Bioblitz Metropolità, que enguany celebrava la 4a edició. Aquest cens de fauna es va realitzar de manera simultània a totes les Jugatecambientals i es van comptabilitzar més de 202 espècies diferents. El Dia del Medi Ambient, la Setmana de la Mobilitat o la Setmana de la Reducció de Residus també han tingut un seguiment especial.

Aquesta tardor s'ha obert la Jugatecambiental del parc dels Jardins de la Font del Rector. El nou espai ha tingut una molt bona acceptació a Sant Climent de Llobregat.

15è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

El cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans es fa des del 2011 en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La programació d'enguany incloïa 68 propostes arreu del territori i ha comptat amb la participació de 1.000 persones. Cal que tenir en compte que a principis d'any es van anul·lar 13 activitats a causa de les circumstàncies sanitàries.

Dins de la programació podem trobar itineraris de natura, tallers infantils, observacions de biodiversitat o activitats participatives. En aquestes últimes, els assistents contribueixen a millorar els espais. Per exemple, en la 4a edició de l'Acció Platges Met es van fer plantacions als espais dunars de les platges, i en les sessions del programa Arrela't, els participants van col·laborar en les reposicions de l'arbrat que es duen a terme als parcs a l'inici de la temporada de fred. 

Documents relacionats