Éxit de participació a les activitats als parcs i platges

| Tema: Parcs, Platges, Rius

Més de 50.000 persones hi participen el 2017

Durant l'any 2017 més de 50.500 persones han participat en les prop d'un miler activitats programades arreu dels parcs i les platges de l'àrea metropolitana, adreçades a tot tipus de públic. Les propostes pertanyen a la programació de les Jugatecambientals, organitzada per l'AMB conjuntament amb els ajuntaments dels diferents municipis, i també al cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, que també compta amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Aquest any han estat en funcionament 28 Jugatecambientals als parcs i 4 més a les platges. Unes 35.000 persones han participat en les activitats organitzades en aquests espais. D'altra banda, es calcula que unes 2.800 persones s'han sumat a les propostes de l'11è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans. En aquesta darrera xifra, s'inclouen els participants a les activitats de l'Estiu Metropolità, novetat d'enguany, que allargava la programació fins els mesos de juny i juliol.

Al llarg de l'any, han tingut lloc als parcs diverses festes populars que han tingut una gran afluència de públic. En total es comptabilitza que més de 15.600 persones han participat en activitats com les edicions de primavera i tardor de la festa de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona, la 2a Festa del Medi Ambient al parc de Can Zam, la festa del Badiu o la del dibuix al parc de Can Solei i de Ca l'Arnús a Badalona.

Gràfic Evolució de la participació al cicle d'activitats a parcs i platges metropolitans

Dinamització de parcs i platges

L'objectiu d'aquests programes d'activitats als parcs i platges és la dinamització d'aquests espais a través de propostes que promouen la participació dels ciutadans. Es fomenten els vincles i el respecte cap a aquest entorn tan immediat i també se'n promouen els valors.

Els usuaris valoren molt positivament aquestes activitats a les enquestes de satisfacció, ja que els permeten gaudir de l'espai i aprendre'n coses al mateix temps. 

Documents relacionats