Estiu amb qualitat de l'aire

| Tema: Platges

L'AMB potencia, als espais públics metropolitans, pràctiques sostenibles contra el canvi climàtic

La temporada "Estiu Metropolità" s'ha presentat enguany a Castelldefels amb la premisa de l'AMB de potenciar pràctiques sostenibles en tots els seus serveis, des de la gestió i ús de les platges fins a la mobilitat, per fer front a la contaminació de l'aire de la metròpolis i als problemes de salut que provoca entre els ciutadans metropolitans.


A banda de presentar les novetats sobre els serveis de la temporada, enguany l'AMB s'ha centrat en iniciatives com les "Dunes híbrides" i en la mobilitat sostenible.


Dunes híbrides
El 2016 inicia la tercera fase d'aquest projecte que incideix en la reconstrucció de les dunes de les platges metropolitanes i vol protegir-les tant de l'acció humana com de les espècies vegetals invasores.

És en aquesta línia que han anat les últimes actuacions: a principis del 2016, l'AMB va completar la retirada de més de 56.000 kg d'espècies com l'atzavara i l'ungla de gat d'una superfície de més de 180.000 m2 repartits entre els municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecans. L'AMB, com a referent en la gestió de sistemes dunars, organitzarà el proper mes de desembre el "II Workshop Internacional de Gestió de Dunes Metropolitanes", amb l'assistència d'experts provinents dels Països Baixos, el Regne Unit i Itàlia, entre d'altres.


A l'estiu, mobilitat sostenible
Per oferir serveis que facilitin l'accés a les platges metropolitanes reduint les emissons de gasos comntaminants, es potencia l'ús de la bicicleta. Per aquest motiu s'instal·len aparcabicicletes a peu de sorra, dissenyats per l'AMB. A hores d'ara hi ha 400 places disponibles repartides per tots els municipis costaners, i a finals d'any aquesta xifra creixerà fins a un 50% més.

Per potenciar encara més aquest mitjà de transport, ideal per accedir als entorns natural de manera sostenible, darrerament s'ha ampliat l'oferta d'aparcaments segur de bicicletes del sistema Bicibox. Aquest servei gratuït, dissenyat per l'AMB, arriba actualment a 18 municipis metropolitans, i les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat compten amb estacions per als usuaris del servei, amb un total de 56 places.

Pel que fa al transport públic, durant els mesos d'estiu es reforcen les línies d'autobús que van a les platges, amb especial intensitat a les platges de Barcelona i del Baix Llobregat.

D'altra banda, en termes de gestió de platges, una de les novetats d'enguany és la implantació de la nova senyalització informativa, que segueix la línia visual que l'AMB ja ha instal·lat a tots els parcs metropolitans. L'objectiu és que estigui present a tots els municipis costaners l'estiu del 2017.

Documents relacionats
Enllaços relacionats