Els parcs creixen

| Tema: Parcs

La xarxa de parcs metropolitans incorpora set nous parcs i n'amplia dos més

La xarxa de parcs metropolitans ha crescut amb la incorporació de set parcs i les ampliacions de dos altres que ja pertanyien a la xarxa, el de la Torre-roja a Viladecans, que s'ha ampliat en 1,5 ha, i el de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, que ara té 1,7 ha més.

Pel que fa als nous parcs, el de Joan Oliver, a Badia del Vallès, es va incorporar a la gestió de l'AMB durant el mes de juny; i la resta ho faran a partir de l'1 de juliol. D'aquesta manera la xarxa de parcs metropolitans que gestiona l'AMB passa a tenir un total de 47 parcs, repartits entre 29 municipis, amb una extensió total de més de 254 hectàrees d'espai públic.

Nous parcs metropolitans

  • Parc de Joan Oliver: Aquest punt neuràlgic de Badia del Vallès s'ha remodelat per garantir el seu bon estat i fer-lo accessible a tothom, atès que és un equipament molt utilitzat per una gran diversitat de ciutadans.
  • Parc de la Llacuna: El principal atractiu d'aquest parc és una llacuna emergida de manera natural i la variada flora que viu, des de vegetació de ribera fins a bosc mediterrani. Amb 55.231 m2 és un espai de Montcada i Reixac per on es pot passejar en contacte amb la natura.
  • Parc del Llobregat: Aquest parc de 5 hectàrees està situat a l'extrem oest del nucli poblacional de Sant Feliu de Llobregat, a prop del Parc Agrari. Té una gran zona verda i està pensat per passejar-hi i gaudir-ne tranquil·lament en família.
  • Parc de Can Ginestar: És un bosc mediterrani d'1,4 hectàrees situat al voltant de la masia de Can Ginestar, a Viladecans. A partir de murs, graons i vorades s'han estabilitzat els talussos i s'han adaptat diversos camins perquè tothom pugui passejar i gaudir d'aquest indret.
  • Parc del Mil·lenari: És una gran zona verda al cor de Sant Just Desvern que connecta els barris Nord i Centre. Són 1,4 hectàrees de bosc per passejar i diversos espais per infants i mascotes.
  • Parc Lúdic Fluvial: El parc Lúdic Fluvial, amb 6,7 hectàrees, és la porta d'accés al riu Llobregat des del Prat. Consta d'un passeig fluvial d'1,8 km que transcorre paral·lelament al riu, i és ideal per fer passejades caminant o en bici.
  • Parc de Can Buxeres: L'antic jardí del Palau de Can Buxeres, a l'Hospitalet de Llobregat, a tocar del terme municipal d'Esplugues de Llobregat, correspon avui dia amb el parc de Can Buxeres. A més dels jardins, hi trobem també elements artístics com escultura, el palau o el templet.
L'AMB, mitjançant convenis signats amb els ajuntaments, assumeix el manteniment dels parcs metropolitans, uns espais de gran importància, ja que són el punt de connexió entre l'entramat urbà i els sistemes naturals. L'AMB també s'encarrega del control, la divulgació i la promoció d'aquests espais entre els ciutadans, i d'adequar-los per fer-los més sostenibles.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Torre-roja
Marker
Can Zam
Marker
Joan Oliver
Marker
Llacuna
Marker
Llobregat
Marker
Can Ginestar
Marker
Mil·lenari
Marker
Lúdic Fluvial
Marker
Can Buxeres