El parc Nou estrena zona de street workout

| Tema: Parcs

S'han instal·lat diversos elements per practicar aquesta disciplina

El parc Nou del Prat de Llobregat compta amb una nova àrea per a la pràctica de cal·listènia o street workout que permet practicar aquest esport a l'aire lliure. Aquesta disciplina consisteix a fer exercicis físics amb el pes del propi cos. Recentment ha adquirit molts seguidors, majoritàriament joves, que poden practicar aquest esport sense necessitat de grans instal·lacions.

L'àrea d'entrenament és també un recurs socialitzador, ja que els joves que ho practiquen s'apleguen al seu voltant per compartir estones de lleure. Arran de la popularització d'aquesta disciplina, molts municipis metropolitans han demanat la implantació d'aquest tipus d'àrees esportives que, en tots els casos, han tingut molt bona acollida per part dels ciutadans.

Alguns dels moviments de la cal·listènia urbana (street workout) són acrobàtics i, per aquest motiu, s'ha dotat l'espai de paviment de cautxú, i també d'una font d'aigua i bancs per facilitar la recuperació dels usuaris.

Paral·lelament, tenint en compte la mida del parc i la gran quantitat d'usuaris que hi practiquen esport, l'enllumenat del recorregut per córrer i també el d'altres punts s'ha reforçat i s'hi han aplicat criteris d'eficiència energètica. 

Les actualitzacions de les instal·lacions dels parcs tenen com a principal objectiu dotar-los de valor social per als barris i municipis i millorar l'oferta d'activitats a l'aire lliure.

Documents relacionats
Equipaments relacionats
  • Parc Nou
    Municipis:
    El Prat de Llobregat
    Inauguració:
    1983
    Superfície:
    143.760,85 m2