Dispositiu especial de Sant Joan

Es faran tasques de neteja intensiva a totes les platges metropolitanes

Imatge de la revetlla de Sant Joan a la platja

El servei de platges de l'AMB en coordinació amb els ajuntaments metropolitans posa en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva a les platges entre les 6 i les 9 h del matí del 24 de juny. L'objectiu és que les platges estiguin implecables per als banyistes de primera hora després de les celebracions de la revetlla.

El dispositiu especial comptarà amb 150 operaris, 3 camions compactadors, 9 garbelladores i 30 vehicles 4x4. Policies locals i mossos d'esquadra s'encarregaran de pentinar la platja i avisar els usuaris que abandonin l'espai de sorra per garantir la seva seguretat. A més, 6 persones de l'equip tècnic de l'AMB es distribuiran en diferents platges per fer tasques de coordinació i seguiment.

Darrere d'aquest dispositiu especial de revetlla hi ha una feina prèvia de coordinació, preparació i prevenció que presenta certa complexitat. Des de fa més d'un mes, l'equip de platges de l'AMB s'ha anat trobant amb diferents ajuntaments metropolitans per coordinar la seguretat amb els policies locals i, simultàniament, gestionar la previsió dels diferents equips d'efectius que treballaran durant la nit de Sant Joan. Gestionar les platges per la revetlla en clau de prevenció i seguretat també vol dir pensar en feina prèvia com retirar material, passeres o xarxes de vòlei que són susceptibles de patir bretolades o que poden ser elements potencials de perill. 

Encendre fogueres a les platges està prohibit. Malgrat tot, durant la revetlla del 2017 se'n van comptabilitzar més de 300 al llarg de tot el litoral metropolità. Les brases i els claus que es desprenen de les fogueres suposen un perill  públic.

D'altra banda, durant la revetlla del 2017 es van recollir 24,4 tones de residus en una sola nit. Aquesta xifra suposa que en només 6 hores s'acumula la mateixa quantitat de deixalles que durant tota una setmana sencera.

Transport públic

Durant la nit de Sant Joan, la xarxa de transport públic metropolità ofereix el servei previst per a les nits de dissabte, i en determinats mitjans i línies es reforçarà davant la previsió de gran afluència de viatgers.

El metro donarà servei durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte 23 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24 (43 hores de funcionament ininterromput). Amb una oferta i un dispositiu especials: des de les 10 de la nit de dissabte i al llarg de la matinada de diumenge els trens circularan a intervals de 5 minuts a la línia 4 i de 7-9 minuts a la resta de línies convencionals de la xarxa.

L'AMB reforçarà, amb motiu de la revetlla, la línia de Nitbus N16, que connecta Barcelona amb Castelldefels. També es troben ja en funcionament els reforços de transport públic metropolità que l'AMB ha previst per a aquest estiu 2018 a les platges.

Documents relacionats