Dispositiu a les rondes de Barcelona per la nevada

| Tema: Rondes

S'han repartit 25.000 kg de sal des de dilluns a la nit fins a la matinada de dimarts

El Servei d'Infraestructures de l'AMB, que gestiona el manteniment de les rondes de Barcelona, ha estat fent actuacions preventives en aquestes vies per minimitzar el màxim possible els problemes de mobilitat derivats de la neu.

Aquesta prevenció ha consistit en la dispersió de 25.000 kg sal a la calçada a través de tres tractaments preventius que han mobilitzat equip tècnic i maquinària per tirar sal en aquestes carreteres i garantir que les rondes estiguin netes i transitables. La primera va ser el dilluns a la nit i l'última ha estat la passada matinada. S'han utilitzat dos vehicles tot terreny que actuen com a llevaneus lleugers i un camió llevaneu de gran tonatge que s'utilitza per repartir la sal a la calçada principal de les Rondes.

Aquest és el segon dispositiu activat aquest hivern, després que el passat 8 de febrer també s'hagués activat per un episodi meteorològic semblant. El Pla de vialitat hivernal es posa en funcionament sempre que hi ha previsió de nevades i glaçades que impliquin la formació de plaques de gel a la xarxa viària. El dispositiu s'activa dues vegades cada any de mitjana.

Dispositiu coordinat

El protocol d'actuació es basa en el pla de vialitat hivernal, que s'articula conjuntament amb el Pla d'Emergències per neu i gel de l'Ajuntament de Barcelona i es coordina amb la Guàrdia Urbana des del centre de control.

Aquest procediment entra en joc quan Protecció Civil de la Generalitat posa en preaalerta el Pla NEUCAT. En aquest moment, s'activa un equip que es prepara per mobilitzar-se en qualsevol moment i llençar sal en aquestes vies de circumval·lació, que són vitals per garantir una bona mobilitat a les Rondes.

Documents relacionats
Enllaços relacionats