Dia de la biodiversitat

| Tema: Parcs

L'AMB hi participa amb diverses activitats als parcs i platges

Imatge de la notícia

El proper dia 22 de maig tindrà lloc el Dia Internacional de la Biodiversitat, un esdeveniment mundial que vol conscienciar sobre la importància que té la conservació de la diversitat d'espècies. La celebració pren un relleu especial als ecosistemes urbans on, tot sovint, els éssers vius que hi conviuen són oblidats. Durant tot l'any l'AMB organitza, en col·laboració amb els ajuntaments, activitats dins la Jugatecambiental i el programa Compartim un futur que volen conscienciar la ciutadania sobre la importància que té la biodiversitat. Concretament aquest cap de setmana i el següent se celebraran activitats com "Qui viu a l'estany?" al parc de la Llacuna, "Boscos de ciutat" al parc de Pi Gros, "Cens d'aus i dibuix naturalista" al parc de les Planes o "Aigua i biodiversitat" al parc de Can Zam.

En aquest mateix sentit, l'AMB aposta per un disseny i una gestió dels parcs i platges metropolitans que tingui en compte els aspectes fonamentals del foment de la biodiversitat i que amorteixi tot allò que pugui amenaçar-la. Una bona tria de les espècies vegetals, la connectivitat amb els espais naturals propers, la instal·lació de caixes niu, hotels d'insectes o jardins de papallones i la naturalització de les làmines d'aigua són, entre moltes altres, algunes de les accions que es duen a terme en aquests espais.

Per últim, una altre línia de treball impulsada des de la institució són els estudis i documents elaborats al voltant d'aquesta temàtica.

Documents relacionats