Coneguem el parc de les Planes

| Tema: Parcs

Projecte per donar a conèixer el parc als alumnes de l'escola d'adults Can Serra

L'AMB participa en el projecte d'Aprenentatge i Servei (APS) "Coneguem el parc de les Planes", promogut per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i l'Escola d'Adults Can Serra. Es tracta d'un projecte en què els alumnes de l'escola d'adults s'endinsen en el coneixement del parc de les Planes, molt proper a l'escola, per tal de donar-lo a conèixer als alumnes de primària d'escoles del barri.

Per a desenvolupar el projecte, l'AMB, conjuntament amb mestres de l'escola d'adults i tècnics municipals, ha elaborat un dossier educatiu de descoberta d'aquest parc. El dossier inclou diverses activitats de descoberta i experimentals per conèixer els arbres, els ocells, la història, la importància dels parcs per reduir la contaminació, etc. La publicació forma part de la col·lecció de dossiers educatius de la xarxa de Parcs Metropolitans.

Durant la fase d'elaboració del dossier educatiu, els alumnes adults han descobert a fons el parc i les diferents activitats que es plantegen. A continuació es formaran en tècniques de guiatge de grups escolars, per tal de fer de monitors de les escoles del barri que duran a terme les activitats del dossier educatiu al parc (durant el tercer trimestre escolar). Així, després d'adquirir uns coneixements del parc i de tècniques de monitoratge, fan un servei al barri: transmetre els valors ambientals i socials del parc als infants que en fan un ús, per tal d'incidir en la seva conservació i estima de la ciutat. També els permet fer un "tast" al perfil professional de monitor.

Amb aquesta implicació de diferents centres educatius es posa en valor un espai verd i les seves possibilitats educatives i de lleure que proporciona a la ciutat.

Documents relacionats