Comencen les activitats a les Jugatecambientals

| Tema: Parcs

S'incorporen 5 parcs a la programació i s'inauguren 2 noves aules ambientals

El cap de setmana passat va arrencar un nou cicle d'activitats a les Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans. Enguany 5 nous parcs s'han sumat a la programació i, per tant, ja són 37 els que tenen aquest servei en funcionament.

La gran novetat d'aquesta temporada és la instal·lació de mòduls per acollir les Jugatecambientals a 4 dels parcs. Han estat dissenyats específicament per donar resposta a les necessitats d'emmagatzematge i servei, a més de ser un punt de referència i rebuda als usuaris. Les activitats tenen lloc al voltant dels mòduls on també s'hi ha col·locat nou mobiliari com bancs o taules de pícnic.

Una altra novetat són les inauguracions de les aules d'educació ambiental dels parcs del Pi Gros a Sant Vicenç dels Horts i de Can Vidalet a Esplugues de Llobregat. Aquest tipus d'instal·lació acull les propostes de les Jugatecambientals del cap de setmana i alhora centralitza les activitats altres programes relacionats amb el medi ambient i la natura que tenen lloc al parc o al municipi.

Les Jugatecambientals ofereixen serveis de dos tipus. Són alhora un espai permanent d'informació i una zona de joc i experimentació amb una programació d'activitats dirigides, sempre guiades per educadors ambientals, que varia cada setmana.

El Bioblitz que tindrà lloc el 20 de maig és una de les novetats de la programació d'enguany. Coincidint amb el Dia Mundial de la Biodiversitat, totes les Jugatecambientals portaran a terme en el mateix moment un cens de biodiversitat dels parcs i les platges, guiats per experts, amb aquesta activitat de ciència ciutadana. El dia 11 de novembre també es farà una acció conjunta, en aquest cas a les Jugatecambientals de la platja en la qual es portarà a terme una acció popular per a la millora de la qualitat ambiental de les platges, com plantacions als espais dunars o neteges d'espècies invasores. 

Documents relacionats