Comença la neteja de platges

| Tema: Platges

El llaurat de platges és l'operació que marca el tret de sortida de la temporada

Llaurat de platges
Llaurat de platges | Premsa AMB
L'AMB ha iniciat, a Castelldefels, els treballs de neteja de les platges metropolitanes, que finalitzaran el 28 de març a les platges de Barcelona.

Ara es realitza el llaurat de les platges amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar l'aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l' inici de la temporada.

Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany.

L'AMB s'encarrega del manteniment de l'espai de platges metropolitanes, que registren 9 milions d'usuaris l'any i ocupen una superfície de sorra de 2 milions de metres quadrats. El conjunt de les accions que l'AMB realitza a les platges metropolitanes (neteja, gestió, promoció, equipaments...) té un cost aproximat de 3 milions d'euros anuals.

El llaurat i garbellat de la sorra també permet deixar-la en perfectes condicions per a començar a col•locar-hi els diferents elements de mobiliari amb què l'AMB equipa les platges cada any. Una de les novetats d'enguany són els aparcabicicletes que se situaran a la sorra, al costat de la passera d'accés, i que permeten que els usuaris puguin tenir la seva bicicleta a prop en tot moment. Aquest equipament es complementarà amb el Bicibox, que també té mòduls a les platges dels municipis metropolitans.

Documents relacionats