Cloenda del procés participatiu del PDU

| Tema: Metròpolis, Urbanisme

S'han recollit 2.700 aportacions amb la participació de gairabé un miler de persones

Dijous 5 de març es va dur a terme la sessió de cloenda del procés de participació de l'Avanç del PDU a l'espai L'Harmonia de l'Hospitalet de Llobregat, on s'han exposat les principals aportacions i conclusions d'aquest procés. En total, hi han participat gairebé 1.000 persones, algunes de les quals ho han fet individualment i d'altres ho han fet en representació d'entitats o associacions.

L'Avanç del PDU exposa les línies estratègiques més importants del futur urbanisme metropolità i ho fa des de diferents enfocaments temàtics: infraestructura verda, cicles de matèria i energia, desenvolupament socioeconòmic, cohesió social i habitatge, mobilitat i marc regulador, i governança.

Aquest procés s'ha organitzat al voltant de tres espais de participació: debats ciutadans, debats als col·legis professionals i tallers temàtics que s'han fet conjuntament amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i han reunit administracions públiques, sector privat, grups de recerca i associacions. Paral·lelament a aquests espais de participació, de manera itinerant s'han pogut conèixer els aspectes més rellevants de PDU gràcies a l'exposició "Metròpolis de ciutats", que ha rebut més de 6.200 visitants i actualment es troba a l'espai L'Harmonia fins al pròxim 26 d'abril.

Demandes i següent fase

Les principals demandes veïnals han estat la preservació i regulació dels espais verds, donar resposta a l'emergència residencial i la necessitat d'habitatge assequible, l'augment dels aparcaments d'intercanvi (P+R), l'aposta pel comerç local, la protecció de l'agricultura, el reordenament de les línies elèctriques que travessen els espais naturals, i lluitar contra la contaminació dels sòls i de l'aire.

Finalment, la conclusió més important per part del sector professional és que la dimensió de molts dels reptes que ha d'afrontar el PDU va més enllà de l'àmbit metropolità i s'hauria d'abordar des de la lògica de la regió metropolitana (RMB).

Un cop acabat aquest procés participatiu, el Servei de Redacció del Pla Director ja ha començat a redactar la proposta inicial i tindrà en compte les 2.700 aportacions recollides. Després, el Consell Metropolità farà l'aprovació inicial i l'aprovació provisional del document dins d'aquest mandat. Un cop s'aprovi inicialment, es tornarà a obrir un període d'informació pública i, finalment, la Generalitat en farà l'aprovació definitiva.

Documents relacionats
On
Marker
L'Harmonia Plaça Josep Bordonau i Balaguer, 6, 08901, L'Hospitalet de Llobregat