Circuits esportius al parc de la Muntanyeta

| Tema: Parcs

Tres nous recorreguts senyalitzats i segurs

Imatge d'un circuit esportiu

L'AMB i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha acabat el projecte de definició de diferents recorreguts pels camins forestals al voltant del turó del parc de la Muntanyeta per convertir-los en circuits de pràctica esportiva.

Aquesta millora s'ha concretat en tres nous circuits esportius, degudament senyalitzats, que es poden fer a peu, fent marxa nòrdica o bé corrent. Són itineraris curts, accessibles i segurs per a tothom, envoltats de natura i que permeten escollir el tram més adient en funció de l'esforç i el temps de què disposem.

Els tres recorreguts establerts són:

  • R1: 500 m de longitud i pendent suau. Es desenvolupa al llarg de la ronda de Sant Ramon, el camí inferior del turó que mira al parc. La instal·lació de senyalització especial cada 100 m permet la pràctica de la modalitat de l'sprint.
  • R2: 1.200 m amb pendent suau. El traçat fa la volta al turó del parc.
  • R3: 1.600 m amb pendent moderat. L'usuari té la possibilitat de fer la volta al turó i dirigir-se fins a la biblioteca municipal.
Actualment, la pràctica de l'esport és un dels usos més habituals dels parcs metropolitans. Per aquest motiu, l'AMB treballa per adequar i millorar aquests espais i donar resposta a les necessitats esportives dels ciutadans. Així, també fa temps que està en servei un camí de salut que connecta el parc del Tramvia amb el Turó del Sastre a Montgat o que s'han instal·lat elements de fitness al parc Nou del Prat de Llobregat i s'han creat diferents circuits esportius als parcs de la Fontsanta, Can Vidalet, Can Zam (amb elements de work-out) i Fontsanta. 

Circuit inclusiu

L'Ajuntament de Cornellà i la Fundació Itinerarium fa setmanes que van posar en marxa, al parc de Can Corts, el projecte "Circuit inclusiu, sumant Capacitats 39A". És una iniciativa que vol millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat mitjançant el foment de la pràctica esportiva. Aquest circuit, que està previst ampliar, es caracteritza per tenir recorreguts amb senyalitzacions especials que indiquen que són aptes per a persones amb diferents necessitats de mobilitat i serveixen per conscienciar tota la població sobre les dificultats d'accessibilitat.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats