Bona participació a la Jugatecambiental

| Tema: Parcs, Platges

Més de 15.000 persones participen a les activitats malgrat les restriccions

Una activitat d'observació amb prismàtics a la Jugatecambiental

La temporada d'activitats de primavera a les Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans ha estat marcada encara per les restriccions d'aforament de la covid-19. Tot i això, el balanç és molt positiu, ja que es calcula que han participat a les diferents propostes 15.400 persones. Majoritàriament són famílies amb infants de totes les edats, però sobretot de fins a 7 o 8 anys.

Alguns factors com l'arribada del bon temps, les limitacions de desplaçament a altres comarques i la possibilitat de realitzar una activitat a l'aire lliure en família han afavorit l'assistència a les propostes de les Jugatecambientals.

Al llarg de tota la primavera els protocols de seguretat s'han anat adaptant a les circumstàncies de la pandèmia. L'aforament de les activitats era molt limitat i, per aquest motiu, es va ampliar l'horari dels tallers en molts parcs i platges. D'aquesta manera els diferents grups bombolla podien fer les activitats per torns i es podien desinfectar els materials com correspon.

Com sempre, la programació d'activitats ha estat molt diversa. Entre les diferents propostes destaca el Bioblitz Metropolità, una jornada de ciència ciutadana que va tenir lloc el cap de setmana del 22 i 23 de maig simultàniament a totes les Jugatecambientals. Va aplegar al voltant de 600 persones que van censar 202 espècies diferents entre un total d'uns 2.200 organismes observats.

La gran novetat d'aquesta temporada han estat les activitats autoguiades que permetien a les famílies fer una descoberta autònoma del parc tot passejant i, d'aquesta manera, es podia alliberar espai de la Jugatecambiental.

Una altra de les novetats d'enguany són les propostes relacionades amb la mobilitat sostenible. Per una banda, es van incorporar els bicikits, un nou material disponible en préstec per a totes les persones que s'adrecin a la Jugatecambiental amb la seva bicicleta i amb el qual es poden fer petites reparacions. La segona proposta han estat dues Cletes, unes bicicletes familiars de passeig que es deixen en préstec a les famílies per fer passejades als parcs de Can Zam i de la Fontsanta.

Activitats esportives

Aquesta primavera també ha començat Educació Esportiva als parcs, un nou programa de dinamització esportiva organitzat conjuntament entre el Consell Esportiu del Baix Llobregat i l'AMB que promou un seguit de propostes per fer activitat física a l'aire lliure amb l'ajuda de personal qualificat.

Les primeres sessions han tingut lloc al parc de Torreblanca durant els mesos d'abril, maig i juny i han comptat amb la participació de 245 persones. La programació, que tenia lloc en diferents franges horàries, incloïa activitats com ioga, marxa nòrdica, condicionament físic o zumba.

15è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

Des de principis d'any i fins ara, han tingut lloc una gran part de les activitats del 15è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, organitzat conjuntament amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments metropolitans.

Aquest programa també s'ha vist afectat per les mesures de seguretat i les estrictes limitacions d'aforament. Algunes de les activitats no s'han pogut dur a terme i tampoc s'han pogut atendre totes les inscripcions rebudes, cosa que ha generat amb freqüència llistes d'espera. Malgrat això, en total hi han participat més de 550 persones de totes les edats d'arreu de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les propostes de les Jugatecambientals són organitzades per l'AMB conjuntament amb els ajuntaments metropolitans i són dinamitzades per educadors de lleure i educació ambiental. Les activitats es reprendran el 19 de setembre i la temporada de tardor s'allargarà fins al 28 de novembre. Una de les novetats serà l'ampliació de l'horari d'11.30 a 14 h. 

Documents relacionats
Publicacions relacionades