13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

| Tema: Parcs

Són 62 noves activitats que tindran lloc en 39 Jugatecambientals

Imatge d'una de les activitats al jardí de papallones

El proper 26 de gener comença la programació del 13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, que tindrà lloc durant tot el 2019. En total seran 62 activitats relacionades amb el coneixement i la sensibilització dels espais naturals del territori metropolità, adreçades al públic familiar i general i organitzades amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels municipis metropolitans.

Totes les propostes es duen a terme en cap de setmana i utilitzen recursos amens, atractius i interactius per als participants. Algunes activitats ja són un clàssic: la festa de les roses al parc de Torreblanca, que enguany serà el 27 de gener; el dia de la Murtra al parc de l'Estany de la Murtra, el 10 de març; les jornades d'anellament científic d'ocells en diferents entorns, o els ratpenats de Can Vidalet, el 13 de juliol. D'altres, en canvi, són novetat per aquest any:  "Mascotes al parc de la Muntanyeta", el 16 de febrer; "Toca toca" al parc del Turonet, el 31 de març; la jornada de pesca científica al riu Besòs, o la biodiversitat del nostre litoral a la platja de Viladecans, el 19 d'octubre.

Com sempre, amb l'objectiu de donar a conèixer al públic altres línies d'activitats, en aquesta edició s'inclouen propostes d'altres programes de l'AMB com el Compartim un Futur, les Jugatecambientals i l'Estiu Metropolità, així com activitats dels programes del Museu de Ciències Naturals.

També formen part del programa les activitats participatives que impliquen la participació ciutadana en l'estudi i la millora de l'entorn més proper com, per exemple, el Bioblitz metropolità del dia 26 de maig, que coincideix amb el Dia Mundial de la Biodiversitat i promourà un cens de biodiversitat simultani a les 39 Jugatecambientals. En aquest mateix sentit també trobem l'acció Platges Met del dia 10 de novembre, una iniciativa que se celebrarà a tots els municipis del litoral i inclourà accions de millora i sensibilització com plantacions d'espècies dunars o detecció de microplàstics a la sorra.

Finalment, en aquest cicle també podrem gaudir d'una nova edició de la jornada de portes obertes Planta't al Botànic, el 28 d'abril, i de la Festa del Medi Ambient del parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet, el 2 de juny.

La programació del 13è cicle d'activitats s'inaugura el 26 de gener a les 11h amb un acte gratuït, que no requereix inscripció, al Museu de Ciències Naturals. La resta d'activitats també són gratuïtes; excepte a les festes participatives, les places són limitades i és necessari inscriure-s'hi. La inscripció prèvia s'obre 10 dies hàbils abans de l'inici de l'activitat, i es pot formalitzar a través del servei d'inscripcions i reserves del Museu de Ciències Naturals, per telèfon al 93 256 22 20 o bé per correu electrònic a activmuseucienciens@bcn.cat. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Publicacions relacionades