Un 5,5% més de viatgers

| Tema: Mobilitat i transport

El transport públic metropolità supera els 353 milions de viatgers entre gener i juny del 2017

Autobús metropolità sortin d'una parada de bus

Entre el gener i el juny del 2017, un total de 353,69 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l'AMB, volum que representa un increment del 5,5% respecte al mateix període del 2016. Aquesta xifra torna a superar el rècord històric de viatgers del transport públic d'un primer semestre.

"Aquest creixement implica que, entre el gener i el juny, als transports públics de l'AMB s'hi han incorporat fins a 18,42 milions de nous viatgers respecte al mateix període del 2016", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "I tot això malgrat que el sistema de transport metropolità està sofrint diverses jornades de reivindicacions laborals i aturades", ha remarcat Poveda.

Gràfic Total de viatgers AMB acumulats gener-juliol


Pel que fa a la gestió directa, la realitzada per TMB (bus i metro) la tendència continua creixent respecte del mateix període de l'any anterior, amb un total de 308,16 milions de viatgers. En conjunt, les línies de gestió directa de bus i metro han guanyat 16,14 milions de nous viatgers, fet que representa un increment del 5,5% respecte del mateix període de l'any passat.

Pel que fa al serveis de gestió indirecta (autobusos metropolitans) es produeix un important increment de viatgers del 5,3% respecte al mateix període de l'any anterior. Amb més de 2,28 milions de nous viatgers, i mantenint la tendència a l'alça dels darrers anys, els serveis de gestió indirecta han arribat en total als 45,53 milions de viatgers durant aquests primers sis mesos de l'any.

Gràfic Viatgers acumulats gener-juliol. Gestió Directa (TMB)


Gràfic Viatgers acumulats gener-juliol. Gestió Indirecta

Pel que fa als serveis integrats podem destacar l'increment del 30,7% de viatgers als serveis diürns de l'àmbit del Baix Llobregat i un increment del 8,1% al Barcelonès Nord. Destaquen, però, especialment els serveis nocturns (Nitbus) on s'observa un creixement molt important de passatge al Baix Llobregat (8,4%) i, encara més important, a Barcelona i el Barcelonès Nord (11,3%), xifres que consoliden les elevades taxes de creixement i l'augment continuat de passatge dels darrers anys.

Documents relacionats