Suspensió cautelar del reglament dels VTC

| Tema: Mobilitat i transport

El vicepresident de Mobilitat i Transport defensa les competències metropolitanes

Des de l'AMB, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, lamenta, per una banda, la presentació del recurs per part de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), atès que el Reglament d'ordenació de transport urbà de viatgers amb conductor en vehicles de turisme aprovat recentment per l'AMB per regular les autoritzacions dels VTC per operar en l'àmbit metropolità s'ajusta a la llei i a les competències de l'AMB.

D'altra banda, Antoni Poveda també demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estudiï en profunditat els arguments de l'AMB i que valori la suspensió cautelar i provisional que ha fet avui, 19 de juliol. En aquest sentit, Poveda assenyala que, davant la convocatòria de les parts prevista per a la propera setmana, concretament el 26 de juliol, l'AMB hi assistirà i defensarà la legitimitat del reglament metropolità. Aquest s'estableix dins de de les competències pertinents de l'AMB, ha recordat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

Poveda també ha recordat que reglament posa en valor la governança del territori metropolità en relació amb les polítiques a favor del medi ambient i de la salut de les persones. Aquesta regulació també té l'objectiu de controlar el creixement de la circulació de vehicles que circulen pels nostres carrers, tenint en compte les emissions contaminants que generen aquests turismes a les nostres ciutats, ha recordat, tot fent referència a les polítiques que s'estan impulsant des de l'AMB per crear una metròpolis amb l'aire més net i amb més qualitat de vida per als ciutadans, i que passen per la racionalització dels vehicles de motor i la restricció dels més contaminants.

Documents relacionats