Servei BiciUAB

| Tema: Mobilitat sostenible

La UAB, FGC i l'AMB posen en funcionament aquest servei per impulsar l'ús de la bicicleta entre els universitaris

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), FGC i l'AMB han posat en funcionament el servei BiciUAB. Es tracta d'un centre integral de la bicicleta (lloguer, venda i reparacions de bicicletes, cursos, informació, assessorament, botiga, etc.) situat en un local a l'interior de l'estació de FGC.



BiciUAB vol fomentar l'ús d'aquest vehicle en els desplaçaments per arribar al campus, així com a l'interior, i sensibilitzar sobre la necessitat de practicar una mobilitat més sostenible.

La UAB, que va rebre fa poc el certificat Bikefriendly, s'encarrega de la gestió diària del servei, FGC ha cedit el local on s'ha ubicat el servei i l'AMB hi aporta 12.000 euros durant dos anys per subvencionar el lloguer de bicicletes. A més, Autocars Font també hi col·labora aportant 3.000 euros a l'any.

Serveis des de reparació o lloguer i venda fins a formació

El nou Servei BiciUAB ofereix:
  1. Botiga de bicicletes i accessoris nous o de segona mà.
  2. Servei de reparació de bicicletes.
  3. Una revisió anual gratuïta de la bicicleta per a tots els membres de la comunitat universitària que hi estiguin interessats (estudiants, PAS i PDI).
  4. Servei d'autoreparació de bicicletes.
  5. Servei de lloguer de bicicletes de llarga durada (amb un període mínim de lloguer d'1 mes). Les tarifes de lloguer de bicicletes són: Bicicleta elèctrica: 30 €/mes IVA inclòs. Bicicleta no elèctrica: 15 €/mes IVA inclòs. Aquestes tarifes són tarifes subvencionades, ja que l'usuari paga menys del 25% del cost.
  6. Servei d'aparcament tancat de bicicletes.
  7. Servei d'assessorament sobre ergonomia, nocions bàsiques de mecànica, consells per anar en bicicleta de manera segura, cursos, etc.
La posada en funcionament del servei s'ha realitzat amb un acte que ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el director de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Joan M. Bigas.

Per a l'AMB, la bicicleta és una de les apostes estratègiques metropolitanes en matèria de mobilitat per combatre la mala qualitat de l'aire. "Aquesta és una oportunitat per arribar als joves universitaris, convidar-los a fer servir la bicicleta en la seva activitat diària i conscienciar-los sobre les conseqüències de la contaminació atmosfèrica", ha exposat Joan M. Bigas. "Necessitem fomentar diferents mitjans de mobilitat sostenible, com és continuar incrementant l'ús del transport públic o, en aquest cas, fomentar l'ús de la bicicleta, en detriment dels vehicles privats, tot pensant en la salut de les persones", ha afegit Bigas.

La iniciativa vol promoure, també, la intermodalitat tren-bicicleta i fomentar l'ús del transport públic entre els estudiants i treballadors del campus, on al voltant de 200 persones aproximadament fan servir la bicicleta quotidianament.

El campus de la UAB —format per unes 40.000 persones—genera uns 220.000 desplaçaments diaris.

Documents relacionats
On
Marker
Estació de FGC de la UAB