Proves d'un nou bus 100% elèctric

Tornar

| Tema: Contaminació, Energia, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible, Sostenibilitat

S'emmarca en l'ambientalització de la flota de l'AMB, que en els propers anys adquirirà 450 busos amb emissions baixes o nul·les

L'AMB ha començat avui a fer proves de circulació, a través de l'operador TUSGSAL, amb un nou bus 100% elèctric cedit per l'empresa Solaris. El vehicle –guardonat com a Autobús de l'Any 2016– circularà aquests dies per la zona del Barcelonès Nord en fase de proves, sense passatgers. L'autobús, amb un alt nivell de comoditat per als passatgers, garanteix les emissions zero, i contribueix a mantenir net l'aire de les ciutats, sense contaminants com el diòxid de carboni, els òxids de nitrogen o les partícules fines, molt perjudicials per a la salut.

Aquest autobús suposa un nou avenç en la mobilitat elèctrica, una de les grans apostes de l'AMB per reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.


Aquesta prova pilot s'emmarca en el procés d'ambientalització de les flotes públiques de transport que està duent a terme l'AMB. L'organisme metropolità eliminarà progressivament els vehicles dièsel de la flota d'autobusos de transport públic i adquirirà, al llarg dels propers quatre anys, 450 nous autobusos amb emissions nul·les o molt baixes (híbrids, elèctrics i de gas natural).

Actualment l'AMB ja disposa d'un bus elèctric en el servei del Nitbus.

Galeria d'imatges

On

  • Marker

    Barcelonès Nord Carretera de Can Ruti, s/n, 08916, Badalona