Primera línia AMB Metrobús

| Tema: Autobusos

Noves línies M27 i M28 entre Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona

L'AMB ha posat en funcionament al Barcelonès Nord les dues primeres línies del nou servei AMB Metrobús, la M27 i la M28, que formen part de la nova xarxa d'autobús metropolità d'altes prestacions.

La línia M27 connecta el barri de les Oliveres i el Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet amb Badalona. Concretament, amb la parada de metro Pompeu Fabra i el centre de Badalona. La línia M28, per la seva banda, connecta Can Ruti de Badalona amb l'estació de Rodalies Sant Andreu Comtal de Barcelona.

Aquestes noves línies del servei AMB Metrobús substitueixen les antigues línies B17 i B27 i permetran connexions més ràpides entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, amb una alta freqüència de pas, de màxim 10 minuts. Les dues noves línies comptaran amb 21 autobusos per al servei, dels quals, en un futur, els de la línia M28 seran articulats i es preveu que tinguin una demanda anual de 4,2 milions viatgers l'any a l'inici i podrà arribar fins als 6 milions de viatgers anuals quan estiguin totalment consolidades.

La inauguració d'aquestes dues línies d'altra freqüència ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

"La mobilitat també és un dret. Amb l'actual context de creixement econòmic, la mobilitat metropolitana segueix creixent, i els accessos i els centres de les ciutats cada vegada estan més col·lapsats pels vehicles privats, que agreugen la contaminació atmosfèrica, la qual cosa afecta directament la salut de les persones. Per combatre-ho necessitem un canvi d'hàbits en l'àmbit de la mobilitat, que prioritzi l'ús del transport públic, la bicicleta i el caminar a peu, i això passa per millorar l'oferta i els serveis", ha explicat Poveda, que ha recordat que properament s'aniran implantant noves línies de servei AMB Metrobús a la metròpolis i que es disposarà de nous autobusos elèctrics i híbrids que també ajudaran a millorar la qualitat de l'aire.

"És una satisfacció contribuir a atendre la demanda de la ciutadania d'un transport públic millor i més còmode tot compartint la presentació de la posada en funcionament de dues noves línies d'autobús, la M27 i la M28, que són fruit, una vegada més, del consens, el treball conjunt i la col·laboració existent entre els ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet amb l'Àrea Metropolitana", ha exposat l'alcaldessa de sant Coloma de Gramenet, Núria Parlón.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que "l'entrada en funcionament de l'AMB Metrobús serà com disposar d'un metro en superfície que uneix Fondo i Pompeu Fabra, tal com des del moviment veïnal es reclama amb el perllongament de la línia L1".

Documents relacionats