Noves marquesines de bus metropolità

| Tema: Autobusos

La població de Cervelló instal·la la primera de les 230 marquesines previstes

Cervelló ha estat el primer municipi metropolità a instal·lar les noves marquesines de bus metropolità que es desplegaran al territori, dins del nou contracte d'aquestes instal·lacions que implicarà la instal·lació de més de 230 unitats a diversos municipis metropolitans.

Com a trets característics del nou mobiliari, en destaca la il·luminació, l'accessibilitat i la comoditat. Pel que fa la il·luminació, la marquesina està dotada amb un element identificador exterior a la part superior de la parada, i amb il·luminació interior. Sobre l'accessibilitat, el nou model de parada, inspirat en l'anterior, elimina els pals de la part davantera, la qual cosa hi facilita l'accés. Finalment, la incorporació de més seients i del recolzament isquiàtic, millora substancialment la comoditat dels usuaris durant el temps d'espera del bus. 

A les obres de col·locació d'aquesta primera marquesina hi han assistit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio. El vicepresident metropolità ha explicat que "en la majoria de casos se substitueixen pals de parada, una infraestructura mínima, per marquesines, millorant així l'equipament i el confort pels als usuaris, i en d'altres casos se substitueixen marquesines antigues". Per la seva banda, per l'alcalde de Cervelló "aquests canvis contribuiran a tenir una mobilitat més sostenible i a millorar l'ús del transport públic i, per extensió, de la qualitat de vida de la ciutadania. Esperem que al llarg de l'any vinent es puguin condicionar totes les parades de bus i substituir les marquesines actuals, algunes de les quals es troben en un estat molt precari".

Coordinació supramunicipal de l'AMB

La renovació d'aquestes instal·lacions parteixen d'un conveni de col·laboració que s'ha signat amb un total de 15 municipis metropolitans. Se n'instal·laran més d'una cinquantena aquest proper any entre els 15 municipis i més de 230 unitats al llarg de tot el període. Properament, s'hi sumaran Badia del Vallès i Torrelles de Llobregat i s'arribarà a un total de 17 municipis. "En el contracte anterior hi participaven 8 municipis metropolitans. Amb aquests nous 9 municipis que s'hi han incorporat, es torna a posar de relleu la tasca de l'AMB com a coordinadora supramunicipal de polítiques de mobilitat i transport", ha assenyalat Poveda.

L'objectiu d'aquests convenis és establir un marc formal de col·laboració entre els ajuntaments i l'AMB per tal de dur a terme el subministrament i la instal·lació de noves marquesines i la neteja, el manteniment i la gestió de totes les marquesines, noves i existents, a les parades d'autobús del municipi, així com també l'explotació publicitària dels suports publicitaris associats a aquestes marquesines.

En aquest sentit, Poveda ha destacat la importància de millorar el transport públic. "És un objectiu cabdal que ens hem de marcar de les administracions per ajudar la ciutadania a sumar-se al canvi d'hàbits i deixar el vehicle privat", ha afegit.

Els 15 municipis que ja han signat el conveni són Cornellà de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Montgat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet i Tiana.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Major-Piscines Cervelló