Millores en les línies de bus metropolità

| Tema: Autobusos, Transport

Connexió tot l'any a la platja de Gavà i millores en la integració entre línies

Bus de la línia 77

L'AMB estrenarà, el proper 1 de juliol, diversos canvis en la xarxa de bus metropolità destinats a oferir un servei ampliat, més eficaç i amb una cobertura més àmplia del territori.

Connexió tot l'any amb la platja de Gavà Mar

La línia L77, que fins ara connectava l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i l'aeroport Josep Tarradellas – el Prat, allarga el seu recorregut fins l'avinguda d'Europa de Gavà Mar, fet que permet que els usuaris arribin a les platges metropolitanes de Gavà sense haver de canviar de línia. Així, l'itinerari de la línia cobrirà Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Boi i l'aeroport, amb el barri de Gavà Mar com a destí final. Aquesta ampliació no es limitarà a la temporada d'estiu, sinó que es mantindrà durant tot l'any. També s'ha millorat l'horari del servei, ajustant-lo a hores de sortida exactes cada 30 minuts. Les de Sant Joan Despí seran als minuts 15' i 45' de cada hora, i les de Gavà Mar a les hores en punt i als minuts 30'. La franja horària cobrirà des de les 5.15 h del matí a les 23.00 h de la nit.

Millor integració amb la resta de modes de transport

La línia L72, que connecta Ciutat Cooperativa, a Sant Boi de Llobregat, amb el barri Camps Blancs del mateix municipi, millorarà la comunicació amb l'hospital de Sant Boi, ja que s'hi arribarà de manera més directa per la ronda de Sant Ramon fins al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu. A més, aquesta línia oferirà un servei de bus més directe des de Ciutat Cooperativa, que connectarà cada dia amb la plaça d'Espanya de Barcelona.

Una altra millora de la xarxa de bus metropolità afectarà la línia L78, que comunica els municipis de Sant Boi i el Prat de Llobregat. Aquest servei modificarà el seu recorregut per donar més cobertura i incrementar la intermodalitat en transport públic al centre urbà santboià. La línia incorpora un nou itinerari per l'avinguda de General Prim i el carrer de Baldiri Aleu (que fins ara feia la línia L72), i ofereix una nova connexió al barri de Camps Blancs amb el Prat i altres línies de transport.

Totes les novetats i incidències en les línies de busos metropolitans poden consultar-se als perfils de xarxes socials de l'AMB: Mobilitat_AMBMobilitatAMB. A més, l'app AMB mobilitat informa en temps real dels itineraris i les freqüències de pas de totes les línies de transport públic metropolità.

Documents relacionats
Enllaços relacionats