Més vehicles elèctrics municipals

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB i Nissan renoven l'acord per utilitzar vehicles elèctrics en les flotes dels ajuntaments metropolitans

L'AMB i Nissan van signar ahir a la tarda un nou acord público-privat a través del qual es vol seguir incrementant l'ús de vehicles elèctrics en les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. Segons aquest nou acord, Nissan cedeix a l'AMB 10 vehicles elèctrics: cinc Nissan LEAF i cinc furgonetes e-NV200 (produïdes a la Zona Franca) durant un període de 12 mesos, perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin utilitzar aquests vehicles en els seus desplaçaments institucionals.

El nou acord, signat per Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan Iberia, suposa un pas més en l'aposta metropolitana per a l'impuls dels vehicles de zero emissions per promoure i implantar una mobilitat neta i reduir notablement la contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit rodat.


"El trànsit motoritzat és el responsable de fins al 80% de la contaminació atmosfèrica originada a les ciutats, que causa importants problemes de salut entre els ciutadans. En aquest sentit, des del AMB creiem que els vehicles elèctrics, de zero emissions, juguen un paper fonamental en l'aposta per la mobilitat neta i sostenible", ha exposat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. "El nostre objectiu és reduir notablement les emissions i rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica generada pel trànsit rodat l'any 2020", ha afegit.

Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan, ha celebrat durant l'acte que les autoritats s'impliquin cada vegada més en el foment de la mobilitat sostenible "Barcelona i la seva àrea metropolitana són un clar exemple de ciutats i entitats compromeses amb el medi ambient i la salut pública. És per això que, des de Nissan, celebrem la renovació d'aquest conveni, resultat de l'èxit del primer acord i prova concreta de com n'és de beneficiós per a les administracions i els seus ciutadans l'ús de vehicles 100% elèctrics i de zero emissions" ha afegit

L'acord dóna continuïtat al primer conveni de cessió de vehicles elèctrics que va fer que 17 consistoris hagin adquirit, gràcies a una subvenció de 10.000 euros de l'AMB, els seus propis vehicles elèctrics. De moment, l'AMB ja ha subvencionat la compra de 23 vehicles per a ajuntaments metropolitans.

Documents relacionats
Enllaços relacionats