Més de 173 milions de viatgers

| Tema: Mobilitat i transport

Entre els mesos de gener i març s'ha superat el rècord històric de viatgers d'un primer trimestre

Entre el gener i el març del 2017, un total de 173,64 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l'AMB, volum que representa un increment del 8,8% respecte al mateix període del 2016. Aquesta xifra supera el rècord històric de viatgers del transport públic d'un primer trimestre, que es va batre fa 10 anys, l'any 2007, amb un total de 167,14 milions de viatgers.

"Aquest creixement implica que, entre el gener i el març, als transports públics de l'AMB hi hem incorporat fins a 14,04 milions de nous viatgers respecte del mateix període del 2016", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. No obstant això, Poveda ha remarcat que cal tenir present que enguany la Setmana Santa ha estat durant el mes d'abril (mentre que el 2016 va ser al mes de març) i que l'any 2016, en aquest trimestre, el sistema de transport metropolità va sofrir diverses jornades de reivindicacions laborals. "Tenint en compte aquests factors i considerant calendaris homogenis, l'increment hauria estat de quasi el 4,5%", ha afegit. 

Gràfic Total de viatgers AMB acumulats gener-març

Increment dels usuaris de la xarxa de metro i autobús de gestió directa (TMB), amb un total de 151,94 milions de viatgers. En conjunt, les línies de gestió directa de bus i metro han guanyat 12,46 milions de nous viatgers, fet que representa un increment del 8,9% respecte del mateix període de l'any passat.

El servei d'autobusos de gestió indirecta ha tingut també ha tingut un important increment de viatgers del 7,8% respecte al mateix període de l'any anterior. Amb més de 1,57 milions de nous viatgers, i mantenint la tendència a l'alça dels darrers anys, els serveis de gestió indirecta han arribat en total als 21,70 milions de viatgers durant aquests primers tres mesos de l'any.

Gràfic Viatgers acumulats gener-març. Gestió Directa (TMB)


Gràfic Viatgers acumulats gener-març. Gestió Indirecta


Pel que fa als serveis integrats, destaca un creixement notable dels passatgers del servei Nitbus, amb un increment del 5,8% al Baix Llobregat i un 9,7% a Barcelona i el Barcelonès Nord i sobre els serveis no integrats, l'Aerobús manté una tendència de creixement important i millora en un 1,3% els resultats de l'any anterior.

Documents relacionats