Més bus a les platges

| Tema: Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible, Platges

Reforç de la línia L94 i més connexió entre els nuclis urbans i el front marítim de Gavà, Viladecans i el Prat

L'AMB ha ampliat i reforçat, per a la temporada d'estiu, el servei de bus metropolità per accedir a les platges del Baix Llobregat, per l'increment, d'una banda, de l'afluència d'usuaris a les platges metropolitanes i per la llunyania, de l'altra, dels nuclis urbans del Baix Llobregat respecte del front marítim. L'increment del transport públic també ha de servir per reduir notablement l'ús del vehicle privat, que genera congestions importants i incideix directament en la contaminació atmosfèrica de la metròpolis.

Des de l'inici del servei i fins el 24 de juliol, més de 12.000 usuaris han fet ús del servei. En concret, 8.012 a la línia del Prat i 4.292 a la de Viladecans.

Les actuacions i reforços són:

  • Connexió entre Barcelona i les platges del Baix Llobregat amb la L94. Durant els mesos d'estiu s'augmenta la freqüència de la línia, passant d'un interval de pas de 30 minuts a 20 minuts entre els mesos de juny i setembre. A més, en el tram més carregat i durant les hores punta, aquesta freqüència es rebaixarà fins als 10 minuts. La L94 passa de 2.400 usuaris de mitjana a 4.800 durant l'estiu.
  • Llançadora entre Barnasud i Gavà Mar. Es tracta d'un nou servei, implantat com a prova pilot, que connecta de forma directa el centre comercial Barnasud amb l'avinguda Europa de Gavà. Aquest servei, impulsat per l'ajuntament de Gavà per potenciar la mobilitat sostenible, funciona tots els caps de setmana i dies festius entre el 4 de juny i el 31 de juliol, amb una freqüència de 30 minuts.
  • Reforços al Prat de Llobregat. Es posa en marxa el servei Platja Exprés, que connecta la zona de les Moreres, el centre i la zona del parc Nou amb la platja del Prat. Aquest servei funciona els caps de setmana i festius dels mesos de juny, juliol i agost, amb un interval de pas de 30 minuts. També s'ha reforçat l'autobús PR3 que estarà en funcionament cada dia fins al 9 de setembre, amb un interval de pas de 30 minuts.
  • Torna el Vilabus 4. La línia VB4 connecta el nucli urbà de Viladecans amb la platja del municipi i funcionarà cada dia entre l'1 de juliol i el 4 setembre, amb un interval de pas de 60 minuts. El punt de sortida de la VB4 és l'avinguda Josep Tarradellas.

Documents relacionats
On
Marker
El Prat de LLobregat Passeig de la Platja, 08820, El Prat de Llobregat
Marker
Castelldefels Av. dels Banys, 2, 08860, Castelldefels
Marker
Gavà Carrer Palafrugell, 1, 08850, Gavà
Marker
Viladecans Autovia de Castelldefels, 29, 08840, Viladecans