Menys vehicles contaminants

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB demana la classificació dels vehicles més contaminants per reduir-ne progressivament la circulació

L'AMB ha celebrat la decisió de la Direcció General de Trànsit (DGT) de classificar el parc de vehicles en funció del seu potencial contaminant. A aquest efecte, la DGT entregarà distintius als propietaris de 16 milions de vehicles, xifra corresponent aproximadament al 50% més net de vehicles de tot l'estat.

Menys vehicles contaminants
Segons Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, "la mesura és clarament positiva, ja que reconeixent els esforços de la ciutadania per adquirir vehicles més nets ajudem a millorar la qualitat de l'aire i, automàticament, la salut de les persones".

El pla de la DGT és classificar els vehicles més nets en quatre categories segons els seus nivells d'emissions (Zero, Eco, C i B), i a partir d'aquí, cada autoritat competent en mobilitat, fiscalitat i medi ambient decidirà quins incentius atorguen als propietaris d'aquests vehicles, mesures que podrien passar per l'accés a zones de trànsit restringit, gratuïtat dels peatges o en l'aparcament al carrer, per exemple.

Tanmateix, l'AMB demana que aquesta classificació s'estengui al total del parc de vehicles, ja que segons Poveda "és precisament a l'altre extrem del parc automobilístic, en el 50% més contaminant, on tenim el problema més gran, ja que les emissions d'òxids de nitrogen i de partícules fines, sobretot dels vehicles dièsel, són la base del problema de la contaminació de l'aire".

L'AMB suggereix, doncs, que la classificació inclogui tots els vehicles i que, de la mateixa manera que s'aplica una discriminació positiva als propietaris dels vehicles més nets, també es restringeixi, progressivament, la circulació d'aquells que més contaminen.

El proper dilluns, Antoni Poveda mantindrà una reunió amb María Seguí, directora de la DGT, per tractar aquest tema i intercanviar opinions i visions.

Documents relacionats
Enllaços relacionats