Manifest "Ara Rodalies"

| Tema: Acció de govern, AMB, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

L'AMB s'adhereix al manifest i reclama al Ministeri de Foment fer de Rodalies un Metro Regional

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat avui, dimarts 31 de maig, a través d'una moció, adherir-se al manifest "Volem que Rodalies es reconverteixi en un metro regional. Ara Rodalies!". El text, formulat conjuntament pels ajuntaments metropolitans de l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, i Sant Feliu de Llobregat reclama al Ministeri de Foment i a Adif que és necessari prioritzar l'execució d'aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que el Govern central ha oblidat en un calaix sense dotació econòmica ni calendari per a dur-les a terme. La xarxa pateix gairebé cada dia incidències, retards i avaries causades per la manca d'inversions de l'Estat.

En aquest sentit, l'àrea metropolitana de Barcelona i els municipis que l'integren necessiten que Rodalies es reconverteixi en un metro regional competitiu que doni resposta a la demanda creixent de mobilitat de connexió i comunicació segura en el territori metropolità que millori les condicions de sostenibilitat ambiental de tota la metròpolis. És aquesta manca d'infraestructures la raó principal de l'ús insostenible del cotxe per als desplaçaments, especialment entre la segona i la tercera corones metropolitanes.

Obres prioritàries:

  • Túnel ferroviari de l'Hospitalet de Llobregat i l'intercanviador associat de la Torrassa.
  • Soterrament de les vies al seu pas per Sant Feliu de Llobregat.
  • Soterrament de la línia ferroviària a Montcada i Reixac.
Noves línies

L'AMB també demanda la construcció de la nova línia ferroviària entre Cornellà de Llobregat, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Castelldefels, ja prevista en el Pla Director d'Infraestructures 2011-2020 aprovat per l'ATM, que s'ha d'incorporar a l'esmentat Pla de Rodalies.

Imatge gràfica de la campanya "Ara Rodalies"


Manifest "Ara Rodalies!"

Documents relacionats
On
Marker
L'Hospitalet del Llobregat Plaça de l'Ajuntament, 11, 08901, L'Hospitalet de Llobregat
Marker
Montcada i Reixac Av. de la Unitat, 6, 08110, Montcada i Reixac
Marker
Sant Feliu de Llobregat Plaça de la Vila, 1, 08980, Sant Feliu de Llobregat
Marker
Seu de l'AMB C/62, núm 16 - 18 Zona Franca, 08040, Barcelona