Lliurament dels premis Bicimpuls

| Tema: Bicicleta

Aquest concurs vol ajudar a transformar la societat a cop de pedal

Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu van néixer, a finals del 2018, els premis Bicimpuls de l'AMB, per reconèixer empreses amb caràcter social i associacions amb projectes que fomenten l'ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona. Dimarts, 8 de gener, l'organisme metropolità va fer el lliurament dels guardons d'aquesta primera edició a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, va ser l'encarregat de lliurar els premis, que consisteixen en un diploma de reconeixement i un premi econòmic de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria, que s'haurà de destinar íntegrament a fer les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

En total, el premi consistia en cinc categories: foment de la bicicleta per anar a l'escola, foment de la bicicleta per anar a la feina, promoció de la bicicleta com a eina d'inserció social, ús de la bicicleta com a eina d'expressió cultural i innovació relacionada amb la bicicleta.

Els guardonats de la primera edició dels premis Bicimpuls 2018 han estat:

Pedals solidaris de l'Associació Egueiro, projecte d'ecologística fet amb bicicletes reutilitzades i remolcs per transportar excedents alimentaris de les grans superfícies de la ciutat de Barcelona.

Rueda. Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona de l'Associació Socio Cultural Rueda, primer festival de cinema competitiu que te la bicicleta com a protagonista.

Cursos de conducció en bicicleta a nivel escolar 1 Bici+ de Biciclot, formar nous ciclistes urbans amb una conducció segura i cívica.

Bici-escola del Club Ciclista Sant Joan Despí programes educatius destinats als centres educatius de primària i secundària i a la població en general.

En total s'hi van presentar 13 candidatures, totes amb accions importants per impulsar l'ús de la bici a l'àrea metropolitana.

Projectes metropolitans en marxa i de futur per impulsar la bicicleta

Poveda va agrair la participació dels organismes presents i va destacar la labor de l'AMB per treballar perquè tots els municipis metropolitans avancin en les polítiques a favor de la bicicleta. "Cal un canvi d'hàbits en mobilitat i formació", va apuntar, mentre felicitava els presents com a prescriptors d'aquest mode de transport sostenible.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB també va recordar diferents serveis i projectes metropolitans de l'AMB que giren entorn de la bicicleta. "La xarxa Bicivia, les subvencions a ajuntaments per fer créixer aquesta xarxa, el servei d'aparcament segur Bicibox i les subvencions de 250 € a la ciutadania per a la compra de bicicletes elèctriques en són alguns", va recordar. També va destacar el programa Biciempresa, a través del qual se cedeixen bicicletes per als desplaçaments laborals, i el nou servei e-Bicibox, de bicicletes elèctriques compartides. I va apuntar projectes que veuran la llum properament, com els aparcaments de gran capacitat i els aparcaments de bicicletes al metro.

Documents relacionats
On
Marker
Espai Francesca Bonnemaison Barcelona