Lliurament dels premis Bicimpuls 2022

| Tema: Bicicleta

Aquest concurs vol ajudar a transformar la societat a cop de pedal

Transformar la societat a cop de pedal: amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l'AMB arriben a la seva 5a edició. El 25 de gener, s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwoon.

Enguany s'han presentat 14 candidatures d'empreses amb caràcter social i associacions amb projectes que fomenten l'ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona. El lliurament ha estat un esdeveniment festiu en què l'AMB ha fet un reconeixement a les entitats i els projectes que lideren la promoció de la bicicleta en la mobilitat quotidiana al territori metropolità.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha estat l'encarregat de lliurar els premis, que consisteixen en un diploma de reconeixement i un premi econòmic de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria, que s'haurà de destinar íntegrament a fer les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Dels 14 participants hi ha hagut quatre guanyadors i un accèssit:

  • La Bicicleta. Un món de possibilitats. Iniciativa que vol facilitar recursos i coneixements a dones migrants o amb risc d'exclusió social per accedir als cursos de l'entitat Biciclot sccl per aprendre a anar en bicicleta i poder accedir a l'ampli ventall de beneficis i possibilitats que aporta la bicicleta i el seu ús quotidià.
  • L'Arriera. Distribució ecològica. Projecte de l'Associació l'Henbici centrat en la ciclologística a l'Hospitalet de Llobregat, que pot assolir els reptes de l'últim quilòmetre sostenible per reduir l'impacte ambiental de l'entrega de mercaderies i alhora reforçar els circuits curts de consum des de l'economia social.
  • Aula taller de medi ambient: Biciboi, Recuperació de bicicletes en situació d'abandonament. Projecte formatiu de la Fundació Marianao, de segones oportunitats per a joves en situació d'alta vulnerabilitat i per a bicicletes considerades deixalles. Els joves, en reparar les bicicletes, n'allarguen la vida útil i les retornen a la comunitat. En paral·lel, reben una nova oportunitat formativa després de patir situacions de fracàs escolar.
  • La Gran Ciclopedia Ilustrada. Projecte de la il·lustradora Karin du Croo que recopila vocabulari, girs lingüístics, expressions i argot popular utilitzats al voltant de la bicicleta. Des d'una perspectiva humorística, la Ciclopedia vol fer palesa una cultura en permanent creixement i divulgar-la.

Accèssit per al projecte Kidical Mass 2022 Barcelona, del Bicicleta Club de Catalunya (BACC). El Kidical Mass és un esdeveniment global per engrescar la mainada i les persones adultes a fer servir la bicicleta i, alhora, reclamar la millora de la infraestructura ciclista i la pacificació dels carrers per promoure la mobilitat ciclista a la ciutat.

La conducció de la cerimònia va anar a càrrec de l'actriu i coach en comunicació Lali Feliu.

Enllaços relacionats
On
Marker
Wallnwoon Barcelona