Intermodalitat tren-bicicleta

| Tema: Mobilitat sostenible

BiTiBi oferirà bicicletes i un aparcament Bicibox al costat de l'estació d'FGC de Sant Boi

FGC, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l'AMB han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per fomentar l'ús combinat de tren i bicicleta en els desplaçaments amb Ferrocarrils a i des de Sant Boi.

El projecte europeu BiTiBi ha instal·lat un aparcament per a bicicletes al costat de l'estació, amb capacitat per a un màxim de 24 bicis. Per poder utilitzar aquest aparcament i la flota de bicicletes caldrà ser usuari registrat del servei; per tant, només les persones que tinguin autorització podran fer-ne ús i disposaran de la targeta d'accés a l'aparcament. Aquesta iniciativa vol promoure la utilització combinada de la bicicleta i el tren en la mobilitat quotidiana, especialment en l'accés a la feina o als centres d'estudis.

L'objectiu és augmentar l'eficiència energètica del transport europeu gràcies a l'oferta de serveis que promouen la intermodalitat bici-tren-bici.

Aquest nou servei s'integrarà, properament, al sistema d'aparcament segur dissenyat i gestionat per l'AMB, el Bicibox. Així, els usuaris d'aquest sistema metropolità, que ja arriba a 19 municipis i ofereix més de 1.700 places arreu de la metròpolis, podran fer-ne ús.

"La bici vinculada al transport públic i als ferrocarrils és una bona aposta", ha exposat durant la visita a l'aparcament el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que ha posat el Bicibox com un model d'èxit. Poveda també ha destacat la voluntat de l'AMB de treballar i instal·lar aparcaments de més capacitat en altres municipis metropolitans. "Els mòduls de Bicibox actuals ubicats a prop d'estacions de Renfe i FGC tenen molta ocupació", ha explicat. "Necessitem solucions estructurals per poder millorar la qualitat de l'aire i canviar els hàbits de mobilitat de les persones", ha afegit Poveda, recordant la problemàtica de la contaminació atmosfèrica.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Estació FGC Sant Boi de Llobregat