II Congrés Nacional Carril Bus

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB participa com a referent de gestió de la mobilitat metropolitana

La millora de l'oferta de transport de viatgers, la creació de corredors d'alta capacitat, la pacificació de les vies, els combustibles alternatius i els vehicles de baixes emissions han estat alguns dels temes de la segona jornada del II Congrés Nacional Carril Bus que s'ha celebrat a Aranjuez. 

L'AMB ha participat, en qualitat de convidat referent de la gestió de la mobilitat metropolitana, en aquest Congrés, que s'ha consolidat com un punt de trobada del sector i dels diferents agents de mobilitat. El Congrés Nacional de Carril Bus està organitzat per la revista Carril Bus, una de les publicacions de referència del transports de viatgers en l'àmbit estatal.

La jornada, que ha congregat més de dos-cents experts i representants d'empreses i administracions públiques de tot l'Estat, ha estat inaugurada per María Elena Lara, regidora de mobilitat i transport d'Aranjuez, Miguel Ruiz, president d'ATUC (Asociación de Empresas Gestoras de los Transportes Urbanos Colectivos), i Antonio Pomares, representant tècnic de l'organització de consumidors CECU. Els dos darrers han destacat la transformació i metamorfosi que està vivint el transport de viatgersen en els darrers anys, tant des del punt de vista del servei com dels usuaris. Posteriorment, han donat pas a la ponència "La nueva movilidad urbana y metropolitana", on s'ha debatut sobre el futur de la mobilitat a les grans àrees urbanes i s'han analitzat models més sostenibles.

La qüestió sobre si els diferents mitjans de transport suposen competència o complementarietat ha generat un dels primers debats. "Hem d'apostar per la complementarietat. L'enemic és la congestió i la contaminació ambiental. Hem de fer ciutats més amables, i lluitar per reduir els vehicles privats. Hem de buscar alternatives i apostar per sistemes més sostenibles", ha exposat Eduard Unzeta, tècnic de mobilitat de l'AMB que ha participat en aquesta primera taula rodona. "Aquí hem reunit els quatre grans representats de les administracions públiques (AMB, EMT Madrid, EMT Valencia i EMT Málaga) i els quatre grans privats de l'estat (Moventia, Alsa, Avanza i Vectalia)", ha reconegut Diego García, periodista i responsable de comunicació de l'ETM Madrid, que ha moderat el debat.

D'altra banda, en la mateixa línia en què està treballant l'AMB per reduir l'ús del vehicle privat, s'ha posicionat Álvaro Fernández, gerent EMT Madrid. "L'objectiu és una ciutat sense cotxes; el transport col·lectiu és una solució inevitable", ha assenyalat Fernández. "Hem de tenir una visió multifuncional: mobilitat a peu, transport col·lectiu, zones de baixes densitats amb altres... Hem d'entendre la mobilitat com un sistema, saber planificar la mobilitat a escala metropolitana", ha afegit Fernández.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Aranjuez