Etiquetatge de vehicles

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB debat amb la DGT sobre l'etiquetatge de vehicles per nivell de contaminació

Aquest dilluns, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, s'ha reunit amb María Seguí, directora de la Dirección General de Tráfico (DGT), per tal d'intercanviar visions i propostes sobre el nou sistema de classificació de vehicles en funció del seu nivell d'emissions contaminants.

Durant la reunió, Poveda ha suggerit, en nom de l'AMB, que el procés d'etiquetatge de vehicles inverteixi les prioritats i es comenci per classificar els vehicles més antics, especialment els que funcionen amb motors dièsel (fins als motors Euro 3).

Aquesta proposta, consensuada entre diverses administracions públiques catalanes, busca poder discriminar els vehicles que contribueixen més a la mala qualitat de l'aire i impulsar-ne la renovació per vehicles de baixes emissions. Així mateix, l'AMB proposa iniciar també l'etiquetatge de vehicles pesants i motocicletes i reorientar les ajudes cap als propietaris dels vehicles més antics, especialment cap als de menors ingressos.

En aquest sentit, l'AMB proposarà un acord a la DGT que inclogui aquests canvis en les polítiques d'impulsió de la mobilitat sostenible

En la reunió, Poveda també ha explicat la situació que viu actualment el territori metropolità i ha fet referència a les polítiques actuals de l'AMB per millorar aquesta contaminació. El vicepresident metropolità explica que "hem posat en marxa un Compromís per a la mobilitat neta, amb deu mesures d'impacte en coordinació amb els 36 ajuntaments metropolitans, amb l'objectiu últim de frenar els nivells d'emissions i, alhora, un veritable problema de salut pública".

Algunes d'aquestes mesures són, per exemple, l'ambientalització de les flotes de transport públic i l'impuls de la bicicleta com a mitjà de transport habitual. La mesura més important, però, és l'establiment de zones de baixes emissions, on progressivament s'anirà impedint la circulació dels vehicles més contaminants.

Documents relacionats