Estalvia't 250 € en una bici elèctrica

| Tema: Bicicleta

L'AMB subvenciona, per tercer any consecutiu, la compra de 1.000 bicicletes elèctriques

Imatge en gran angular d'un grup de persones amb bicicleta elèctrica

L'AMB ha obert una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 1.000 bicicletes elèctriques per als ciutadans de l'àrea metropolitana que decideixin comprar-ne una. Aquesta subvenció, disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros, dona continuïtat a les convocatòries que s'han esgotat amb èxit any rere any des del 2014 i que ja han facilitat l'adquisició de 2.000 bicicletes elèctriques als ciutadans metropolitans.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, recorda l'èxit de les convocatòries anteriors i insisteix que aquesta aposta persegueix que la bicicleta esdevingui un veritable mitjà de transport diari. "Per tal que la bici estigui en el nostre dia a dia hem de facilitar-ne la promoció i l'ús, i aquestes subvencions en són un exemple. Però també hem d'assegurar als ciclistes infraestructures segures i directes, i connexions entre els municipis", ha explicat Antoni Poveda.

Fins ara, l'AMB ja ha subvencionat amb 250 euros la compra de 2.000 bicicletes elèctriques, entre els anys 2014 i 2016. D'aquestes, un 90% de les sol·licituds correspon a ciutadans particulars, mentre que un 10% correspon a empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients i en els repartiments i serveis a domicili.

Segons una enquesta sobre l'ús de la bici realitzada entre els ciutadans que han gaudit de les subvencions, un 40% afirma que utilitzarà menys el cotxe.

Documents relacionats
Tràmits relacionats