Es reactiva l'aparcament d'intercanvi

| Tema: Mobilitat sostenible

Torna el funcionament i control als cinc aparcaments amb servei P+R

Aparcament d'intercanvi i rètol que ho indica

Dimarts 2 de juny de 2020, l'AMB torna a activar el servei metropolità d'aparcaments d'intercanvi P+R i es torna a instaurar, als cinc municipis metropolitans que ja el fan servir, el control d'aquestes àrees d'estacionament regulat directament vinculades a l'ús del transport públic.

Durant l'estat d'alarma per la COVID-19 l'AMB ha posat en marxa i ha mantingut actives una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat, com ara la gratuïtat d'aquests aparcaments P+R (parck&ride) que ara s'han tornat a reactivar pel procés de desescalada.

Actualment, el servei metropolità de P+R, que compta amb una reserva de places exclusives per als usuaris, amb la senyalització corresponent, està disponible en cinc municipis metropolitans (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol i Cervelló), amb gairebé 300 places d'aparcament.

En les propers setmanes, es posaran en marxa dos P+R més a Cornellà de Llobregat, que ja es van anunciar i que amb la crisi i l'estat d'alarma no s'han pogut executar. Això representa que el servei metropolità d'aparcaments d'intercanvi arribarà en total a sis municipis metropolitans i disposarà de 423 places.

El servei d'aparcaments d'enllaç P+R funciona mitjançant l'aplicació mòbil AMB P+R per als usuaris i una màquina comprovadora, que l'usuari ha de fer servir per justificar l'ús del transport públic mitjançant l'autorització dels seus títols de transport. El servei de P+R ja té més de 4.700 usuaris registrats, dels quals més de 4.005 són usuaris actius d'alguna de les zones d'aparcament en servei.

Informació, funcionament i app del servei P+R

Documents relacionats