El transport públic continua creixent

| Tema: Transport

Supera els 373 milions de viatgers entre gener i juny del 2019, un nou rècord històric

Entre el gener i el juny del 2019, un total de 373,65 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), un volum que representa un increment del 3,3% respecte al mateix període del 2018.

Aquesta xifra torna a superar el rècord històric de viatgers del transport públic d'un primer semestre.

Això suposa que, entre els mesos de gener i juny, als transports públics de l'AMB s'hi han incorporat fins a 11,84 milions de nous viatgers respecte al mateix període del 2018. Si no es té en compte la diferència de calendaris dels períodes gener-juny dels anys 2018 i 2019 i es consideren calendaris homogenis, l'increment hauria estat del 4%.

"Una vegada més, les dades revelen que la demanda de transport públic segueix creixent de manera continuada, sobretot la gestió indirecta, que ho fa de manera més acusada", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport en funcions de l'AMB, Antoni Poveda. Ha recordat que "això també ha estat possible gràcies, en part, a l'increment de l'oferta de bus metropolità, amb 130 nous vehicles de baixes emissions i 20 noves línies Exprés i Metrobús, i també gràcies a l'abaratiment dels trajectes amb la implantació de la tarifa metropolitana".

Gràfic Viatgers AMB acumulats gener-juny (en milions)


Els serveis de gestió indirecta de l'AMB han tornat a registrar, entre el gener i el juny del 2019, un important increment de viatgers, del 7,0% respecte al mateix període de l'any anterior. Amb més de 3,35 milions de nous viatgers, i mantenint la tendència a l'alça dels darrers anys, els serveis de gestió indirecta han arribat en total als 50,90 milions de viatgers durant aquests primers sis mesos de l'any. En calendaris homogenis, aquest increment hauria estat del 7,8%.

Gràfic Distribució entre gestió directa i indirecta


L'AMB destaca que l'increment de viatgers transportats respecte a l'any anterior suposa un estalvi mediambiental en emissions de 6.335 tones de CO2, 0,65 tones de PM i 19,81 tones de NOX en comparació amb si aquests viatges s'haguessin fet en vehicle privat.

Documents relacionats