El suport tarifari del futur

| Tema: Mobilitat i transport, Serveis digitals, Innovació

La T-Mobilitat permetrà validar, amb el mòbil i amb targeta, sense contacte en diferents transports

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya constituiran un grup de treball que haurà de dissenyar el futur nou model tarifari per quilòmetres i per ús que haurà de substituir els 88 títols actuals de transport.

Així s'ha anunciat durant la presentació del projecte de la T-Mobilitat a l'estand de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) al Mobile World Congress 2017 on s'ha pogut veure una demostració de la nova tecnologia que es desplegarà amb aquest nou sistema de transport que a finals d'any ja es començarà a provar en un tram de la L9. Així, s'han pogut mostrar les diferents maneres de validar amb el mòbil i amb targeta sense contacte en els diferents sistemes de transport.

Revolució tecnològica

La T-Mobilitat és un projecte de renovació tecnològica i de gestió del sistema de transport públic per oferir prestacions millors als ciutadans. El projecte comporta la incorporació de la tecnologia sense contacte en l'accés als serveis de transport de manera que sigui possible, en el futur, que amb un únic sistema es pugui accedir als serveis de mobilitat.

El sistema de bandes magnètiques està obsolet i comporta frau. Entre els avantatges d'aquesta targeta sense contacte amb avenços d'última generació hi ha l'eliminació del frau. La nova tecnologia incorpora xips d'altes prestacions per garantir la seguretat en les transaccions, assegurar la confidencialitat de les dades, impedir la falsificació de títols i protegir el sistema d'atacs exteriors.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha assenyalat: "La T-Mobilitat és una eina de futur que ha de modificar la relació del ciutadà amb el transport públic, amb una revolució tecnològica i adaptada a les necessitats dels ciutadans. A l'AMB, aquesta eina ens ajudarà a planificar molt millor el recorregut de les línies i les freqüències del transport, un dret universal." Poveda també ha recordat que permetrà integrar altres serveis de Mobilitat, com la bicicleta, i guanyar terreny al cotxe privat, tot reduint la contaminació atmosfèrica. L'AMB també portarà la gestió de la T-mobilitat amb els ciutadans.

La presentació del projecte de la T-Mobilitat ha anat a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, i el mateix vicepresident metropolità, Antoni Poveda.

Documents relacionats
On
Marker
Fira de Barcelona (Gran Via)