Control dels vehicles més contaminants

| Tema: Contaminació

Un acord permetrà a l'AMB accedir a la informació de la base de dades de la DGT

L'AMB podrà regular els vehicles contaminants que circulin per les vies no autoritzades gràcies a l'accés que tindrà a la base de dades de la Dirección General de Tráfico (DGT) i al seu registre dels vehicles. Accedir a aquesta informació permetrà a l'administració metropolitana regular i controlar la circulació dels vehicles més contaminants a la metròpolis de Barcelona i aplicar les mesures contra la contaminació atmosfèrica que es van aprovar en el passat ple del Consell Metropolità del dia 31 de gener.

S'ha arribat a l'acord de col·laboració durant una reunió de treball a la seu de la DGT, a Madrid, entre el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i el director general de la DGT, Gregorio Serrano.

Durant la trobada, també s'ha establert un acord de col·laboració per facilitar i agilitzar la gestió de la Targeta Verda Metropolitana que l'AMB té previst llançar abans de l'estiu. Aquest títol de transport es lliurarà gratuïtament durant tres anys als ciutadans que retirin un vehicle contaminant de la circulació i no en comprin un de nou.

"Per a l'AMB, aquesta col·laboració i aquest compromís és fonamental, ja que l'organisme metropolità actuarà conjuntament amb els ajuntaments en les restriccions aprovades sobre els vehicles contaminants. I per a això és imprescindible la col·laboració de la DGT", ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, que ha valorat molt positivament l'actitud del director general de la DGT, Gregorio Serrano, i n'ha agraït la bona predisposició.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
DGT