Bus elèctric a Sant Cugat

| Tema: Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

El primer bus elèctric del municipi dóna servei a la ciutadania a la línia L-7

Sant Cugat del Vallès ha provat el primer bus elèctric del municipi que dóna servei a la ciutadania mitjançant la línia L-7. Aquest bus elèctric estalviarà 27.300 litres de dièsel/any i ajudarà a reduir les emissions contaminants. Concretament, estalviarà 72 tones de CO2.



Actualment l'AMB ja disposa d'un bus elèctric en servei al Nitbus i de tres busos elèctrics més en servei a TMB. L'administració metropolitana eliminarà progressivament els vehicles dièsel i adquirirà, al llarg dels propers quatre anys, 450 autobusos d'emissions zero o d'emissions molt baixes.

En el viatge de prova han participat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Damià Calvet, tinent d'alcalde de mobilitat Sant Cugat del Vallès.

Aquesta nova iniciativa és part de l'estratègia metropolitana d'ambientalització de les flotes públiques de transport per lluitar contra la contaminació atmosfèrica i millora de la qualitat de l'aire. "El futur serà aquest. Estem tots compromesos per tenir un aire net i el transport públic canviarà cap a aquest tipus de vehicle elèctric i híbrid", ha explicat el vicepresident de Mobilitat i Transport.

Sant Cugat del Vallès, referent metropolità en mobilitat sostenible

L'Ajuntament de Sant Cugat ha estat un dels primers consistoris que han instal•lat punts de recàrrega de vehicles elèctrics al carrer i que han inclòs vehicles elèctrics en la seva flota municipal. En aquest sentit, l'AMB instal•larà properament a l'avinguda Via Augusta, davant del Centre Comercial Sant Cugat un dels 10 punts de recàrrega ràpida o "electrolinera" que té en projecte.

Sant Cugat també ha estat un dels primers municipis que ha aplicat la gratuïtat de places d'aparcament per a vehicles elèctrics - l'AMB prepara ordenances metropolitanes per unificar els beneficis i incentius fiscals per al cotxe elèctric- i és un dels municipis metropolitans amb més ús de la bicicleta i també, és un dels municipis on més s'utilitza el servei Bicibox.

Documents relacionats
On
Marker
Sant Cugat del Vallès Sant Cugat del Vallès