Biciempresa al polígon del Pla

| Tema: Bicicleta

Una dotzena d'empreses d'aquest polígon de Sant Feliu de Llobregat se sumen al projecte

L'AMB cedirà gratuïtament 30 bicicletes elèctriques a dotze empreses del polígon del Pla de Sant Feliu de Llobregat per un període màxim de sis mesos dins del projecte Biciempresa.

Així, l'administració pública metropolitana, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l'Associació d'Empresaris dels Polígons d'Activitat econòmica de Sant Feliu (AEPLA) i 12 empreses del polígon del Pla han ratificat un conveni de col·laboració per impulsar aquest projecte metropolità, a través del qual l'ens metropolità vol promoure l'ús de la bicicleta en els desplaçaments diaris per arribar a la feina.

Fruit d'aquest acord, l'AMB cedirà gratuïtament 30 bicicletes, Soler i Sauret en cedirà 4 i Bicicletas Monty en cedirà 3, per un període màxim de fins a sis mesos. Seran bicicletes elèctriques o mecàniques urbanes, plegables o de passeig, segons les peticions rebudes per part dels treballadors. A més, l'AMB facilitarà aparcament segur als punts d'intercanvi modal (estacions de RENFE, tramvia) i en altres punts estratègics de Sant Feliu de Llobregat, mitjançant mòduls del servei metropolità Bicibox. Per primera vegada s'experimenta una col·laboració publicoprivada amb dues empreses del polígon (Bicicletas Monty i Soler i Sauret), que també cedeixen bicicletes elèctriques als treballadors del polígon.

En l'acte de signatura del conveni, el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha recordat que "necessitem actuar també sobre la mobilitat als grans centres de treball i als polígons, que sovint compten amb un gran nombre de treballadors que es desplacen amb vehicle propi i generen un impacte important". Poveda també ha recordat el bon acolliment que va tenir una prova similar al Polígon Pedrosa de l'Hospitalet de Llobregat.

L'AMB està treballant en l'expansió i connexió interurbana de les vies pedalables per crear-ne una gran xarxa metropolitana, la Bicivia, i s'apliquen projectes de promoció de la bicicleta, que és una de les millors solucions per reduir la intensitat del trànsit i la contaminació atmosfèrica del territori metropolità, ha indicat també el vicepresident metropolità.

Documents relacionats
Tràmits relacionats
On
Marker
Polígon del Pla Sant Feliu de Llobregat