160 milions de passatgers

| Tema: Mobilitat i transport

Aquesta tendència positiva permet incidir en la lluita contra la contaminació atmosfèrica

Durant el primer trimestre de l'any 2016, 159,60 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobusos (gestió directa i indirecta) de l'AMB. Aquest volum de passatgers suposa un lleuger decrement del 0,4% respecte al mateix període de l'any passat.

Aquest lleu descens no és conseqüència d'un canvi en la tendència a l'alça dels darrers anys, sinó que obeeix a dos factors aliens al sistema. En primer lloc, la Setmana Santa s'ha celebrat enguany durant el mes de març (l'any 2015 es va celebrar a l'abril). En segon lloc, en el període gener-març del 2016 el sistema de transport metropolità ha sofert diverses jornades de reivindicacions laborals i aturades. Tenint en compte aquests factors i considerant calendaris homogenis, l'increment de viatgers hauria estat de més de l'1,5%.

Segons Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, "aquests episodis excepcionals no amaguen que l'ús del transport públic metropolità experimenta des de fa anys una tendència creixent positiva".

Poveda continua defensant el transport públic com "una mesura real per assolir una mobilitat cada vegada més sostenible, un dels objectius principals de l'AMB com a organisme competent tant en mobilitat com en medi ambient".

En aquest sentit, destaca que "totes les actuacions de l'AMB en matèria de mobilitat comparteixen aquest esforç per la sostenibilitat; per una banda, estem ambientalitzant la flota de transport públic i de taxi, sumant dia a dia nous vehicles híbrids i elèctrics amb l'objectiu que el 2020 la flota metropolitana ja no tingui en servei vehicles dièsel Euro 4 o inferiors. També la proposta d'establir diferents zones de baixes emissions té l'objectiu últim de corregir un problema, el de la contaminació de l'aire, que afecta seriosament la salut dels nostres ciutadans".

Nota de premsa i dades per models de transport

Mesures per a una mobilitat més sostenible

La tendència positiva del transport públic metropolità, amb els 159,60 milions de viatgers que han utilitzat els mitjans col·lectius durant el primer trimestre del 2016, permet incidir de manera molt rellevant en la lluita contra la contaminació atmosfèrica i limitar l'ús del vehicle privat.

En aquesta línia, l'AMB, mitjançant les competències sobre el medi ambient, la mobilitat sostenible i l'ordenació del territori, està establint polítiques decidides per a la millora de la qualitat de l'aire en benefici de la salut i d'un major benestar dels ciutadans d'aquest territori. Per dur-ho a terme, s'ha proposat un "Compromís per a la mobilitat neta", amb diverses mesures d'impacte immediat, a partir de les competències pròpies de l'AMB i de la coordinació amb les accions dels 36 ajuntaments del territori, dins del Consell de Municipis per a la Lluita contra la Contaminació Atmosfèrica creat recentment.

Nota de premsa

Documents relacionats